ΜΠΑΣΚΕΤ

Κωνσταντινίδης: Ο Παραολυμπιονίκης που έκανε περήφανη την Ελλάδα, δηλώνει Αρειανός και ανοίγει την καρδιά του στο PRESSARIS!

Ο Θεσσαλονικιός, Σάκης Κωνσταντινίδης, έκανε χθες για άλλη μια φορά υπερήφανη την Ελλάδα, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα, ενώ είχε προηγηθεί και η πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία, με το οποίο άνοιξε και ο… χορός των επιτυχιών για τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πριν από λίγες ημέρες.

Οι ομιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασαν, οι ομάδες βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση της  κορυφαίας διασσυλλογικής διοργάνωσης. Μπες τωρα στο foxbet.gr και δες τις πιο έγκυρες αναλύσεις, με τα πιο δυνατά προγνωστικά στο δρόμο προς το ταμείο.

Ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος ασχολείται με τον αθλητισμό μόλις την τελευταία εξαετία, φαινόταν εδώ και καιρό έτοιμος για μεγάλες επιδόσεις και τα κατάφερε!

Μάλιστα, αν και δεν ήταν 100% έτοιμος, αφού αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στη μέση του λίγο πριν την Βραζιλία, εντούτοις, δεν άφησε τους πόνους να τον… νικήσουν και δείχνοντας απίστευτη ψυχική δύναμη, ανέβασε την Ελλάδα στα… ουράνια!

Ο Σάκης Κωνσταντινίδης, πέραν των μεγάλων αθλητικών του επιδόσεων – κατά την πρώτη ημέρα των Αγώνων «έσπασε» τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαίρα και εδώ και λίγες ημέρες έγινε κάτοχος ενός φοβερού ρεκόρ – διακρίνεται και για την αγάπη του για τον Άρη!

Ο ίδιος μίλησε από το Ρίο, όπου παραμένει με την Παραολυμπιακή ομάδα, στο PRESSARIS για τις πρόσφατες σπουδαίες επιτυχίες του, αλλά και για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματά του.

«Η συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι το αποκορύφωμα…. Η πιο μεγάλη διοργάνωση στην οποία συμμετέχει ένας αθλητής!», τόνισε αρχικά, για να σταθεί στο ότι: «Είμαι χαρούμενος γιατί είμαι και εγώ μέρος της γιορτής αυτής. Είχα μέσα μου την ελπίδα να τα πάω καλά, πίστευα στον εαυτό μου, αλλά στον αγώνα όλα είναι δυνατά».

Ο 46χρονος αθλητής μίλησε και για την προσπάθεια που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια για να είναι παρών στο Ρίο: «Αφιέρωσα τα τελευταία δύο χρόνια, γατί αυτό είναι το σωστό…. Πολλές ώρες προπόνησης και προσωπικών θυσιών. Η επιτυχία, λοιπόν, οφείλεται στην υπομονή μου και στην επιμονή, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι δεν είμαι και μικρός. Είμαι 46 χρόνων!».

Επίσης, αναφερόμενους στους επόμενους στόχους του, είχε να πει: “Οι επόμενοι στόχοι προς το παρόν είναι πολύ μακριά. Τώρα θέλω να χαρώ την οικογένειά μου και να ξεκουραστώ, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια όλα τα οικογενειακά βάρη έπεσαν στη σύζυγό μου για να μπορέσω να κάνω το όνειρό μου αληθινό”, για να προσθέσει:

“Θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για την υπομονή τους, την στήριξή τους και την αγάπη τους. Από την αρχή πιίστεψαν στο όνειρό μου, γιατί στην αρχή όνειρο ήταν…”.

Τέλος, ο Σάκης Κωσνταντινίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη του αγάπη, τον Άρη, λέγοντας: “Παρακολουθώ τους αγώνες του τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ, όχι, όμως, όσο θα ήθελα. Αλλά όποτε μου δοθεί η ευκαιρία σίγουρα θα πάω στο γήπεδο”, ενώ ερωτηθείς για το αν θα ήθελε ν΄ αγωνιστεί κάποια στιγμή με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα, όπως ο συναθλητής του, Θεόκλητος Παπαχρήστου, τόνισε: “Θα ήταν μεγάλη μου τιμή! Και ποιος Αρειανός δεν θέλει;.”.

Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

«Η νέα μεγάλη Ολυμπιακή σας διάκριση εκτός από σπάνια, είναι και άκρως ενδεικτική των κορυφαίων ικανοτήτων σας στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή. Μας κάνατε για άλλη μια φορά υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Θανάση Κωνσταντινίδη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη ρήξη Κορίνας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Και του πρωθυπουργού
Οι διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες μας κάνουν υπερήφανους. Σας ευχαριστούμε, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter.

To Top