ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λάσκαρης: “Δεν φεύγω…”

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης έδωσε ο Νίκος Λάσκαρης στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει από τα κοινά της ομάδας.

Τα όσα δήλωσε μεταξύ άλλων στο Yellow Radio 92,8:

Για την κατάσταση στην ομάδα, είπε: «Αυτό που είχαμε πει ήταν ότι πρώτα θα στήσουμε τη φετινή ομάδα για να παίξουμε αξιοπρεπές μπάσκετ και όχι να κινδυνέψουμε να πέσουμε κατηγορία. Κάποιοι μας είπαν να κάνουμε μπάτζετ με 250 χιλιάρικα. Θέλαμε να φτιάξουμε ομάδα που με την καθοδήγηση του κόουτς να διεκδικήσει μια θέση στην 4αδα. Αυτό ήταν το πρώτο μέλημά μας και σε δεύτερο στάδιο θα ασχολούμασταν με τα παλιά. Η ομάδα ακόμη στήνεται, δεν έχει αλλάξει κάτι».

Για την οικονομική κατάσταση στην ΚΑΕ Άρης και τις χορηγίες που δεν έχουν έρθει: «Με τις χορηγίες θα βγει η χρονιά. Από το τηλεοπτικό, τα εισιτήρια διαρκείας και κάποιες άλλες χορηγίες πιο μικρές. Στο σπόνσορινγκ έχουμε κάποια θέματα που ίσως θα άξιζε να τα αναφέρω για να καταλάβει ο κόσμος τι αντιμετωπίζουμε. Το σπόνσορινγκ έχει δύο κομμάτια. Ένα οι μεγάλοι σπόνσορες του εξωτερικού και οι κάπως πιο μικροί. Ωστόσο ένα κομμάτι που έχει σχέση με το σπόνσορινγκ επηρεάστηκε από τα όσα έγραφαν οι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα άρθρα. Λένε ότι είμαι ανακόλουθος δηλώσεων και ότι ο Άρης είναι στο πιο δύσβατο μονοπάτι της ιστορίας του. Δε νομίζω ότι ο Άρης είναι στο πιο δύσκολο σημείο. Όταν ήρθαμε και βάλαμε 900.000 στον Άρη, ο Άρης ήταν να πέσει κατηγορία. Έτσι μας το πούλησαν και αγοράσαμε τον Άρη. Δεν μας ενδιέφερε τότε, εγώ μεγάλωσα και αγάπησα τον Άρη. Μας είπανε ψέματα για τα χρέη και ο Άρης τη γλίτωσε στο τσακ γιατί έφερα έγκαιρα λεφτά.

Εσάς μπορεί να μην σας ενδιαφέρει αλλά ειπώθηκαν ψέματα στον Λάσκαρη για να έρθει στην ομάδα. Προσπαθώ να κρατήσω μια απόσταση για να μη στεναχωριέμαι, αλλά έχουμε βάλει 5 εκατομμύρια στην ομάδα με όλη την καλή καρδιά και τα ακούμε και από πάνω. Το κάναμε για να βοηθήσουμε τη ομάδα με το όραμα μας και με την πρώτη δυσκολία και χωρίς να έχει περάσει διάστημα μεγαλύτερο δύο χρόνων, αντί να ακούσω ευχαριστώ έχω πρόβλημα. Αυτό δεν το δέχομαι, το θεωρώ άδικο. Ανέλαβα χρέη που δεν ήταν στα προσυμφωνημένα και δέχομαι πόλεμο λόγω των φαντασιώσεων διαφόρων. Ο ένας σπόνσορας, η τράπεζα, τραβήχτηκε πίσω λόγω των θεμάτων του άρθρου 99 αλλά σε αυτό δεν φταίνε οι δημοσιογράφο, αλλά είναι πολιτική της συγκεκριμένης τράπεζας να μην επενδύει σε εταιρίες που είναι σε κίνδυνο. Ο δεύτερος έπαψε να ενδιαφέρεται λόγω των δημοσιευμάτων, την κατάσχεση των μετοχών, τη σύλληψη…

Όλο αυτό είναι καλό για το σπόνσορινγκ του Άρη; Εμείς μιλάμε για το μεγαλείο του Άρη, πιστεύετε ότι όλα τα δημοσιεύματα βοηθούν; Όταν σου κολλάνε στα μούτρα τα δημοσιεύματα και σου λένε “τι γίνεται εδώ;” Βγάζουμε τα ίδια τα μάτια μας, εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Εδώ γίνεται πραξικόπημα».

Για πρόταση από τον ΟΠΑΠ για χορηγία, απάντησε: «Δεν ισχύει ότι πήραμε πρόταση από τον ΟΠΑΠ είτε φέτος είτε πέρυσι. Το τι λέει ο Χριστοφορίδης και ο κάθε Χριστοφορίδης δεν γνωρίζω. Πέρυσι κάναμε συναντήσεις. Τέλος πάντων υπάρχει κι ένας τρίτος σπόνσορας ο οποίος επίσης έχει θέμα με τα δημοσιεύματα αλλά έχουμε πάρει παράταση μέχρι τέλους του μήνα για να καταλήξουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε φέτος λόγω τεχνικών θεμάτων, τότε του χρόνου θα συνεργαστούμε».

Για την έντονη ανησυχία του κόσμου, είπε: «Για να δημιουργήσω έσοδα πρέπει να έχουμε χρόνο. Να ηρεμήσει η κατάσταση, προσωπικά δεν καταλαβαίνω την καταστροφολογία. Να ανησυχούσε ο κόσμος στο τέλος του μήνα αν δεν πληρωθούν οι παίκτες, το καταλαβαίνω. Εκτός κι αν είναι κάποιος από πίσω και το κατευθύνει, αλλά είναι παράλογο. Είναι λογική η ανησυχία, αλλά εγώ δεν θα έλεγα ότι καταστράφηκε η ομάδα ή να φύγει ο Λάσκαρης και να έρθει ο επόμενος. Δεν ξέρω τι να πω ή να εξηγήσω την αχαριστία στους παλιούς προέδρους. Άκουσα επίσης ότι ο Άρης είναι η ασπίδα μου πράγμα που επίσης δεν ισχύει. Καταρχάς το νομικό θέμα που ήρθε στην Ελλάδα είναι γιατί είμαι στον Άρη. Κι αυτό είναι το ευχαριστώ. Εγώ είμαι εδώ και πληρώνω. Δεν πληρώθηκε η τελευταία δόση στην Εφορία γιατί ο Νόμος μας έδινε αυτό το δικαίωμα. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το άρθρο 99. Δεν με ενδιαφέρει η προπαγάνδα. Δεν έχω σκοπό να φύγω αλλά η συμπεριφορά κάποιων ωθεί τον οποιονδήποτε να φύγει. Αυτή η αχαριστία, να ρίχνουμε πέτρες με την πρώτη δυσκολία, δεν την καταλαβαίνω. Και προσέξτε σ’ έναν άνθρωπο που δεν έχει την υποχρέωση να βάλει χρήματα. Εγώ δεν κάνω παράπονα για το τι πληρώνω, αλλά ότι πληρώνω και τα ακούω από πάνω δεν το δέχομαι».

Για τις επτά προσφυγές που κατατέθηκαν και το ότι είχε δεσμευτεί σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες ότι θα πληρωνόντουσαν οι παίκτες, υποστήριξε: «Εδώ έγινε λάθος, έκανα λάθος με τις ημερομηνίες. Όποιος έχει ασχοληθεί με εταιρίες ξέρει ότι αυτά συμβαίνουν. Έχεις επιχειρηματικές συμφωνίες, έχεις γραπτά και εγγυημένα έγγραφα ότι θα πληρωθείς αρχές Μαΐου και λες ότι θα σας πληρώσω τέλη Μαΐου. Εμείς δεν πληρωθήκαμε και βάλαμε τους δικηγόρους να ξεκινήσουν τις νομικές ενέργειες διότι η άλλη πλευρά με καθυστερούσε. Δεν το έκανα επίτηδες. Μου χρωστάνε χρήματα, έναν διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων. Δεν ονειροβατούσα ούτε περίμενα το μάννα εξ’ ουρανού. Είναι χρήματα της οικογένειάς μου. Ναι, έγινε λάθος».

Σε ότι αφορά την παραίτηση Παπακυριάκη είπε: «Η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή. Ο Δημήτρης είναι πάνω απ’ όλα φίλος και σύμβουλος, εκτιμάω πολύ την άποψή του και συνεχίζουμε μαζί. Είμαστε ένα τιμ. Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου είπαμε μαζί προχωράμε για το καλό του Άρη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφορές. Για παράδειγμα ο Δημήτρης έχει διαφορετικές απόψεις αλλά είναι εδώ».

Τι είπε ο Παπακυριάκης

Μετά τις διευκρινίσεις του Νίκου Λάσκαρη και τις απαντήσεις του τον λόγο πήρε ο Παπακυριάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Ο Νίκος είναι ανοιχτός σε κάθε team μπορεί να έρθει και να φέρει χρήματα».

Σε ερώτηση για τη μη καταβολή των οφειλόμενων, απάντησε: «Φαινόταν ανακολουθία αλλά δεν ήταν. Εγώ λέω στον Νίκο ότι πρέπει να κάνει λίγο πίσω. Να ξέρετε ότι ο Νίκος δεν έχει δεχθεί ούτε μία πρόταση πώλησης της εταιρίας. Κανείς δεν θα χάσει τα λεφτά του. Μέχρι στιγμής ο Νίκος έχει δώσει πολλά χρήματα, πληρώθηκαν παλιές οφειλές, έγινε μεταγραφική επένδυση, μετά ακολούθησε μια τέλεια χρονιά και η τρίτη ήταν πολύ κακή. Αυτή τη στιγμή για την πιάτσα έχουμε πρόβλημα. Τι έκανε όμως η πιάτσα – εννοώ τους μάνατζέρ κλπ.;.

Λειτουργεί έτσι γιατί πιστεύει στον Άρη, τον θέλει και τον χρειάζεται. Αν φέτος τα καταφέρουμε τότε μετά να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτή τη στιγμή από αυτούς που ασχολούνται με την ΚΑΕ Άρης, δε νομίζω ότι κοιμάται κανείς το βράδυ. Προσωπικά δουλεύω πάνω στο καλύτερο αλλά και στο χειρότερο σενάριο.

Μην βγάζουμε όμως σε καθημερινή βάση τα μάτια μας. Κάποιοι άνθρωποι παίζουν το κεφάλι τους. Το μάνατζμεντ ήδη μας το έχει δώσει ο Νίκος. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται σύμπνοια και συναπόφαση. Χρειαζόμαστε και βοήθεια από ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν και μιλάω για διάφορες ειδικότητες. Είμαστε κοντά στο να λύσουμε κάποια πράγματα. Όταν έχεις δέκα δραχμές και πρέπει να μοιράσεις τριάντα, θα πρέπει να προσέξεις πώς θα τα μοιράσεις και να καταλάβουν κι αυτοί που έχουν να εισπράξουν τα χρήματα».

Για τις σχέσεις με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και το κλίμα δυσφορίας που φέρεται να υπάρχει από τον Έλληνα τεχνικό, σημείωσε: «Ο Παναγιώτης είναι παράδειγμα για όλους μας. Έχει κλείσει τα αυτιά του, έχει στεγανοποιήσει την κατάσταση και θα έλεγα ότι έχει δείξει τον δρόμο. Έφτιαξε μια ομάδα και κάνει τη δουλειά του. Εγώ δεν μιλάω καθημερινά με τον Παναγιώτη Γιαννάκη όπως εξάλλου δεν μιλούσα καθημερινά με κανέναν προπονητή. Ο Αρβανίτης και ο Μάνος Λάσκαρης, μιλώντας με τον Παναγιώτη δεν έχουν αντιληφθεί ότι είναι στα όριά του. Ο Παναγιώτης έχει δηλώσει ότι είναι Άρης».

To Top