ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λαύριο και… ταχύρυθμα στον Τέιλορ

Είναι λογικό το βάρος των προπονήσεων του Άρη να μοιράζεται στο Λαύριο και τον Ζερμέν Τέιλορ, τον οποίο οι κίτρινοι προσπαθούν να εντάξουν στην λειτουργία της ομάδας τους όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του προετοιμάζουν τον Άρη για τον πολύ κρίσιμο αγώνα με το Λαύριο, στον οποίο έχει την ευκαιρία να “κλειδώσει” την τέταρτη θέση. Είναι θετικό ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα που να αλλοιώνουν την προετοιμασία της ομάδας και παράλληλα ο Πρίφτης επιχειρεί να εντάξει τον νέο Αμερικανό παίκτη στο κλίμα του Άρη και την αγωνιστική φιλοσοφία του.

Ο Τέιλορ μπορεί να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση λόγω των 45 αγώνων που έχει στα πόδια του από τη D-League, ωστόσο μπαίνει σε μια καινούρια ομάδα, έχει ελάχιστη εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ – μόλις 10 παιχνίδια σε Ισπανία και Ισραήλ – και επίσης είναι δύσκολο για τους παίκτες που από το ξεκίνημα είναι μαζί, να μπαίνουν ξανά στην διαδικασία να βοηθήσουν ένα καινούριο μέλος να μάθει τα συστήματα και τον τρόπο παιχνιδιού.

Και είναι δύσκολο διότι δεν είναι Σεπτέμβριος ή καλοκαίρι που γίνονται δοκιμές, φιλικά και είναι περίοδος προετοιμασίας, αλλά εποχή που κρίνεται ο βασικός στόχος της χρονιάς για κάθε ομάδα.

Είναι λογικό ο Τέιλορ να έχει συμπληρωματικό ρόλο τουλάχιστον στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Άρη, άλλωστε ο Πρίφτης μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών είχε τονίσει ότι περιμένει από τον 31χρονο γκαρντ όχι να… σώσει τους κίτρινους, αλλά να τους βοηθήσει, προσφέροντας λύσεις κυρίως στο σκοράρισμα.

To Top