ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λόρτος: “Σημαντικό να συμμετέχει η Θεσσαλονίκη στο Champions League του μπάσκετ”

O πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος μίλησε για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, αλλά και το Champions League της FIBA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάββα Λόρτου στο “Μετρόπολις”:

Για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης: «Το μπάσκετ καλά κρατεί και σε αθλητικό επίπεδα. Είναι αθλητικά σωματεία. Γίνεται καλή δουλειά σε όλες τις ομάδες. Αυτό έχει να κάνει με το ότι το μπάσκετ έχει αποκτήσει τέτοια δομή, όπου όλα τα σωματεία στις μικρές ηλικίες ασχολούνται με ειδικό πρόγραμμα. Παρακολουθούνται όλα τα παιδιά. Δεν χάνεται κανένα ταλέντο και γι’ αυτό υπάρχουν αυτές οι επιτυχίες. Βλέπω το ποδόσφαιρο να κάνει πλέον κάτι παρόμοιο. Πρέπει τα σωματεία να εμπιστευθούν τους Έλληνες παίκτες».

 

Για τον Βασιλακόπουλο: «Πάντα ο κ. Βασιλακόπουλος μας τιμούσε. Τιμά το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει ότι η Θεσσαλονίκη πάντα πρωταγωνιστούσε στην ανάπτυξη του μπάσκετ. Αυτό είναι πραγματικότητα».

Για το μέλλον και τις εκλογές που θα γίνουν μέσα στη χρονιά: «Έχουμε διάθεση και συνέπεια σε αυτό που κάνουμε. Οι περισσότεροι παράγοντες που μας επανδρώνουν είναι άτομα που έχουν προσφέρει στο χώρο και ενδιαφέροντα για το μπάσκετ. Πάντα υπάρχει η ανανέωση και η καινούρια φουρνιά και δεν το κρύβω ότι η συνέπεια που επιδεικνύουμε αναγνωρίζετε. Δεν είμαστε για τις καρέκλες, αλλά για την προσφορά. Αυτό μας κρατάει τόσα χρόνια σε αυτή τη θέση που επαξίως τιμούμε. Είναι χρονιά εκλογών το 2016. Τα προβλήματα και οι προτεραιότητες υπάρχουν σε όλη τη θητεία. Το σημαντικό είναι να κρατηθούμε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε το μπάσκετ. Οράματα υπάρχουν πολλά. Το μπάσκετ κρατήθηκε σε καλά επίπεδα. Γιατί γνωρίζουμε πως πάνε τα άλλα αθλήματα. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι παράγοντες είναι άτομα με καλά μυαλά, με διάθεση και προσφέρουν εθελοντικά. Βοηθάνε με μεγάλη επιτυχία».

 

Για το Champions League της FIBA: «Δεν είμαι καλά ενημερωμένος. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι και οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν στο Champions League της FIBA. Δεν είναι λογικό να μην μπορεί κάποιος να συμμετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Καλά έκαναν οι ομάδες μας. Η FIBA είναι η μάνα του μπάσκετ, μπορεί να βρει χορηγούς και να βοηθήσει τα σωματεία».

 

To Top