ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μάγκικα, Αρειανά, με συναίσθημα και εγωϊσμό στο ΟΑΚΑ για το 2-2! (PRESSARIS LIVE, 19:00)

Μια από τις τελευταίες προκλήσεις, ένας αγώνας μυαλού, εγωισμού, ένας αγώνας “τιμωρίας” της αλαζονείας του αντιπάλου. Ο Άρης φιλοξενείται σήμερα (19:00) στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ στον τέταρτο μικρό τελικό και θα επιδιώξει με όλες τις δυνάμεις του να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2 και να την φέρει πίσω στην Θεσσαλονίκη!

Μπάσκετ δεν παίζουν πλέον τα πόδια και τα χέρια. Μπάσκετ πλέον, ύστερα από 9 μήνες και 54 αγώνες, παίζει η καρδιά, το μυαλό, το συναίσθημα για το οποίο έγινε πολύς λόγος μετά το… ηρωϊκό 2-1 την περασμένη Τετάρτη στο Παλέ με τη νίκη που ήρθε χωρίς τρεις Αμερικανούς και χωρίς κόσμο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχει μέσα στην ομάδα πείσμα, εγωϊσμός και θέληση για τη νίκη, ίσως όσο ποτέ άλλοτε. Όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτή τη σειρά έχουν δώσει επιπλέον κίνητρο στον Δημήτρη Πρίφτη και τους παίκτες του.

Η νίκη σήμερα στο ΟΑΚΑ είναι μονόδρομος αν ο Άρης θέλει να μείνει “ζωντανός” για την τρίτη θέση. Αν ηττηθεί βγαίνει τέταρτος, αλλά μόνο τυπικά θα ισχύει αυτό, διότι δεν υπάρχει Έλληνας φίλαθλος που βλέπει μπάσκετ φέτος και δεν έχει παραδεχθεί ότι ο Άρης είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Οι κίτρινοι θα παραταχθούν σήμερα με τους δύο τιμωρημένους του τρίτου μικρού τελικού διαθέσιμους. Ο Οκάρο Γουάιτ και ο Ντομινίκ Γουότερς θα είναι παρόντες και έχουν έναν λόγο παραπάνω να παίξουν καλά: Την άδικη τιμωρία τους. Ο Πρίφτης περιμένει ότι αυτοί οι δύο θα έχουν και την επιπλέον ενέργεια για να τροφοδοτήσουν στην ομάδα, διότι είναι πιο ξεκούραστοι λόγω της απουσίας τους την περασμένη Τετάρτη.

Το ίδιο ισχύει για την ΑΕΚ με τους Σάκοτα, Παπαντωνίου, αλλή η συμβολή των δύο Αμερικανών στο παιχνίδι του Άρη είναι σαφώς πιο καταλυτική. Η αντίπαλος των κίτρινων θα παραταχθεί με μοναδική απουσία τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, καθώς θα βρίσκεται στην 12αδα ο Δημήτρης Κατσίβελης.

Η πίεση είναι όλη στην πλευρά της ΑΕΚ, που παίζει στην έδρα της, με τον κόσμο της, που γκρίνιαξε πολύ για τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε στο Παλέ πριν τέσσερις μέρες.

Ο Άρης θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή την πίεση και με όσο το δυνατόν καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση να φτάσει στο “διπλό”. Το έχει ξανακάνει, ξέρει τι πρέπει να κάνει, για άλλη μια φορά είναι στο χέρι του…

To Top