ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μάικλ Τζένκινς: Αυτός είναι ο παίκτης που θέλει ο Άρης στην θέση “2”! (videos)

Μετά την απόκτηση του Γουίλ Κάμινγκς στην θέση του πλέι μέικερ, στόχος του Δημήτρη Πρίφτη ήταν να υπάρχει δίπλα του στην περιφέρεια ένας παίκτης με εμπειρία και καριέρα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS ο πρώτος στόχος του Άρη για την θέση “2” είναι ο Μάικλ Τζένκινς, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στην Τουρκ Τέλεκομ.

Πρόκειται για 30χρονο γκαρντ, με ύψος 1,93μ. ο οποίος βγάζει χρόνια το ψωμί του στην Ευρώπη, έχοντας θητεύσει στο Βέλγιο με την Λιέγη και τη Γκαντ, στο Μαυροβούνιο με την Μπούντουτσνοστ, στη Γερμανία με την Τίμπινγκεν, στην Ιταλία με την Μπρέσια και την Καντού και στην Τουρκία με την Ιστανμπούλ και την Τουρκ Τέλεκομ.

Ο Τζένκινς είχε την περσινή χρονιά στο τουρκικό πρωτάθλημα 15,1 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε 17 αγώνες, σουτάροντας με 38,9% από το τρίποντο.

Στο FIBA Europe Cup είχε 12,3 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 13 αγώνες με 42% έξω από τα 6,75μ.. Ήταν ο παίκτης που αντικατέστησε τον Τζεϊκόβαν Μπράουν, όταν αυτός ήρθε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ.

Είναι έμπειρος παίκτης, είναι παίκτης με χαρακτηριστικά που ζητάει ο Πρίφτης από τον γκαρντ, είναι καλός αμυντικός, αλλά προς το παρόν συμφωνία δεν υπάρχει διότι οι απαιτήσεις του Τζένκινς παραμένουν υψηλές και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις.

To Top