ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μαρμπλ και Μπάκνερ έδωσαν λύσεις στην άμυνα και είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής

Δεν έχουν άδικο όσοι περιμένουν πολλά περισσότερα από τον Ντέβιν Μαρμπλ και τον Έρικ Μπάκνερ, και από άλλους αλλά κυρίως από τους δύο Αμερικανούς, ωστόσο χθες αμφότεροι έδωσαν λύσεις στην άμυνα και γι’ αυτό έμειναν και τόση ώρα στο παιχνίδι. 

Ο Μαρμπλ ήταν για άλλο ένα παιχνίδι άστοχος (2/8 σουτ), έκανε παιδικά λάθη κυρίως στο τέλος του αγώνα και δείχνει ότι έχει έλλειμμα αυτοπεποίθησης. Είναι γεγονός ότι Αμερικανός που ήρθε από το ΝΒΑ να παίζει 27:34 και να έχει μόλις 5 πόντους δεν είναι επίδοση που μπορεί να αφήσει κανέναν ικανοποιημένο. Από μια άλλη όμως ο Μαρμπλ έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στον πιο επικίνδυνο περιφερειακό παίκτη των Σλοβένων, Ντόρντε Λέλιτς, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα μόλις με 1/6 σουτ. Ο Μαρμπλ δεν τον άφησε καν να πάρει προσπάθειες (3+3 ανά ημίχρονο), τον κυνήγησε και μέσα από τα σκριν και ήταν στοιχείο που έπαιξε ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Για τον Μπάκνερ είναι δεδομένο ότι δεν είναι καλός στην άμυνα ένας εναντίον ενός όταν ειδικά ο αντίπαλος του βάλει πλάτη. Είναι όμως εξαιρετικός στην δυναμική έξοδο στα πικ εν ρολ (hedge out) ή στις αλλαγές στα σκριν και αυτό έκανε πολύ καλά χθες στο Ντομζάλε, αλλοιώνοντας πολλές από τις επιθέσεις των Σλοβένων. Αν συνυπολογίσει κανείς τα 7 ριμπάουντ, τα 2 κλεψίματα και τα 2 κοψίματα, ο Μπάκνερ χθες στην άμυνα πήρε καλό βαθμό.

To Top