ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρμπλ στο PRESSARIS: “Δεν θα ρίξω το φταίξιμο στο… μάτι μου!”

Ο Ντέβιν Μαρμπλ επέλεξε το πρόγραμμα του Άρη για να κάνει το πρώτο του βήμα στην Ευρώπη, ερχόμενος από δύο σεζόν στο ΝΒΑ. Μέσω του PRESSARIS εξηγεί γιατί επέλεξε τους κίτρινους, ενώ είχε καλύτερες οικονομικά προτάσεις, αναλύει το σκεπτικό του για τις διαφορές Ευρώπης και ΝΒΑ αλλά και γιατί δεν παρέμεινε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αγωνίστηκες δύο σεζόν στο ΝΒΑ. Πως σου φαίνεται η Ευρώπη; Είναι όντως διαφορετικοί κόσμοι και πόσο δύσκολο είναι για σένα η προσαρμογή;

Είμαι ένα άτομο που προσαρμόζεται πολύ εύκολα. Ερχόμενος εδώ ο πρώτος μήνας παρουσίας μου κύλησε αρκετά εύκολα. Μου θυμίζει κάπως την περίοδο που τελείωνα το λύκειο και θα πήγαινα στο κολέγιο, που έφευγα από το σπίτι μου. Είναι εύκολη η προσαρμογή του εκτός παρκέ. Μέσα στο γήπεδο ακόμα μαθαίνω, είναι κάπως διαφορετικό το παιχνίδι, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό θα επηρεάσει την απόδοσή μου και την προσπάθεια να βρω την κατάλληλη ‘χημεία’ με τους συμπαίκτες μου, ώστε να πετύχουμε νίκες.

Ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο μπάσκετ της Ευρώπης και το ΝΒΑ;

Η πρώτη μεγάλη διαφορά είναι η ταχύτητα. Στο ΝΒΑ είναι γρηγορότερο το μπάσκετ, υπάρχει μεγαλύτερη αθλητικότητα, οι αποστάσεις ειναι διαφορετικές, υπάρχει περισσότερη χρήση του μακρινού σουτ. Γενικώς είναι διαφορετικό το παιχνίδι, γιατί προφανώς είναι διαφορετικά τα προσόντα των παικτών που παίζουν εκεί και των παικτών που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Αυτό κάνει αρκετά ενδιαφέρον για μένα την παρουσία μου στον Άρη και θέλω να χρησιμοποιήσω τα δικά μου προσόντα μέσα σε αυτό τον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού.

Γιατί επέλεξες τον Άρη, ενώ είχες καλύτερες οικονομικά προτάσεις από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες;

Στόχος μου ήταν να πάω κάπου, όπου θα μπορούσα να προσαρμοστώ εύκολα σε όλα τα επίπεδα. Επέλεξα μια όμορφη πόλη, μιλάτε οι περισσότεροι αγγλικά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, για να επικοινωνώ, ο κόουτς μιλάει πολύ καλά αγγλικά, η ατμόσφαιρα γενικότερα είναι πολύ καλή, οι φίλαθλοι επίσης. Ο κόουτς με βοηθάει να βγάλω τον πραγματικό μου εαυτό στο γήπεδο, να αναπτυχθώ ως παίκτης. Δεν είχε να κάνει η επιλογή μου τόσο με τα χρήματα, ειδικά την πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη, αλλά περισσότερο με το μπάσκετ και μια κατάσταση όπου θα μπορέσω να εξελιχθώ.

marble_priftis

Τι θα θεωρήσεις επιτυχία στο τέλος της χρονιάς και ομαδικά και ατομικά;

Σαν ομάδα είναι πολύ απλό… Θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε, και εντός και εκτός έδρας. Ατομικά, θέλω να γίνω καλύτερος παίκτης. Από τότε που ήρθα σουτάρω αρκετά καλά την μπάλα, θέλω να προσθέσω κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μου, να προσθέσω δύναμη πάνω μου, αλλά όλοι οι στόχοι μου περνούν μέσα από τους στόχους της ομάδας. Είμαι ανταγωνιστικός, θέλω να κερδίζω, όλα τα υπόλοιπα πραγματικά δεν έχουν σημασία.

Μιλώντας με έναν ρεπόρτερ των Μάτζικ για τον λόγο που δεν συνέχισες στο ΝΒΑ, είπε ότι ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο η επέμβαση που έκανες στο μάτι σου πέρσι και σου αλλοίωσε το ποσοστό στο τρίποντο. Ποια είναι η δική σου άποψη;

Δεν θα ρίξω το φταίξιμο στο… μάτι μου! Σουτάρω καλά την μπάλα εδώ στον Άρη μέχρι τώρα. Πέρσι είχα ένα πρόβλημα στο να συνηθίσω τα γυαλιά μετά την επέμβαση, ίσως στην αρχή να είχα δυσκολία να προσαρμόσω το οπτικό μου πεδίο, αλλά δεν θα ρίξω την ευθύνη σε αυτό. Το Ορλάντο άλλαξε προπονητή, άρχισε να χτίζεται από την αρχή, υπήρχε πληθώρα παικτών στην περιφέρεια. Βρίσκονται σε μια διαδικασία όπου προσπαθούν να εξελίξουν παίκτες που επέλεξαν σε υψηλότερες θέσεις του ντραφτ. Επί της ουσίας δεν πήρα την ευκαιρία που θα ήθελα για να παίξω και να δείξω. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν έμεινα στο ΝΒΑ, ήρθα όμως εδώ για να εξελιχθώ και να γίνω καλύτερος.

marble_portrait_magic

Θεωρείς ότι μέσω του Άρη θα μπορέσεις να βρεις και πάλι μια ευκαιρία για να επιστρέψεις στο ΝΒΑ;

Αναμφίβολα! Ήταν ένας από τους λόγους που πήρα αυτή την απόφαση, διότι εδώ μπορώ να εξελιχθώ και ήταν ένας από τους καλύτερους τρόπους να δείξω ότι μπορώ να επιστρέψω. Αυτό όμως είναι κάτι πολύ μακρινό για μένα. Τώρα είμαι προσηλωμένος για να κάνω όλα όσα θέλω με τον Άρη.

Είναι γνωστό ότι εσύ και ο πατέρας του γράψατε ιστορία καθώς για πρώτη φορά στο NCAA πατέρας και γιος σκόραραν περισσότερους από 1.000 πόντους στο ίδιο κολέγιο, το Αϊόβα Στέιτ. Ποια ήταν η πιο χρήσιμη συμβουλή που σου είχε δώσει;

Δεν σταματούσε να μου λέει πως αν θέλω να πετύχω κάτι θα πρέπει να τα δώσω όλα για το πετύχω. Να έχω αυτοπεποίθηση και πραγματικά με βοήθησε να καταλάβω ότι μπορώ να γίνω καλός παίκτης, να πιστέψω στον εαυτό μου.

 

To Top