ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μπουσβάρος: «Η άμυνα είναι τα θεμέλια εκεί χτίζεις! Ενεργειακή δύναμη το Αλεξανδρειο»

Ο Δημήτρης Μπουσβάρος παλαίμαχος παίκτης του Άρη και νυν μέλος του τεχνικού επιτελείου των ακαδημιών των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης…

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για την νίκη του εφηβικού κόντρα στον ΠΑΟΚ:

“ Οι μικροί κέρδισαν μέσα στον κλειστό της Πυλαίας τον ΠΑΟΚ, είχαμε αρκετά χρόνια να κερδίσουμε σαν εφηβικό, πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλά, ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε όλο τον αγώνα, το θέλαμε πιο πολύ και αυτό φάνηκε στο γήπεδο και πετύχαμε μια νίκη απέναντι στον αντίπαλο, γιατί τέτοια ντέρμπι ακόμα και στο εφηβικό έχουν μια ιδιαιτερότητα.

Θυμάμαι τότε παίζαμε σε ανοιχτό γήπεδο της Καλαμαριάς και κρεμόταν ο κόσμος.

Η νίκη αφιερώθηκε στον Δημήτρη Κοκκαλίδη, που τραυματίστηκε στον αστράγαλο, ήταν ένα κάταγμα και τρομάξαμε αλλά ευτυχώς είναι ένα βαρύ διάστρεμμα και 1 με 1 μισή μήνα θα είναι εκτός.

Για τους νέους παίκτες του Άρη στο εφηβικο:

“Αυτή την στιγμή υπάρχει στον Άρη πιστεύω μια μαγιά από 7-8 παιδιά, που έχουν καλές πιθανότητες να πλαισιώσουν αργότερα την ομάδα, το θέμα είναι ότι είναι έτσι δομημένο το πρωτάθλημα και οι απαιτήσεις που τα παιδιά αυτά ερχόμενα από την Εθνική ομάδα πρέπει να μείνουν ένα διάστημα για να εγκλιματιστούν και εκεί χάνουν χρόνο από παιχνίδια.

Θα ήταν καλό από τον ΕΣΑΚΕ να δημιουργηθεί ένα δυνατό πρωτάθλημα κάτω των 21 για τις ομάδες της Α1, στην Αθήνα είναι αλλιώς, εδώ τα παιδιά τα δικά μας όπως είναι ο Καλαϊτζάκης όπως και άλλα παιδιά σε άλλες ομάδες μένουν από παιχνίδια και δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Περνάνε 1 χρόνο και 2 μέχρι να εγκλιματιστούν στην αντρική ομάδα και μένουν από παιχνίδια. Αυτό είναι άσχημο για τα παιδιά.

Και κακά τα  ψέματα όταν παίζονται συμφέροντα σε κάθε αγώνα ή σε κάθε αποτέλεσμα να πάρει ο Άρης στο Τσαμπιονς Λιγκ παράδειγμα, για να περάσει στον επόμενο γύρο ή να πάρει κάποια χρήματα ή να μπει στην 4άδα είναι δύσκολο να εμπιστευτεί πολλούς νέους παίκτες ο προπονητής.

Ήδη και στο αντρικό ότι έφτασε ο Δημήτρης Φλιώνης να ξεκινάει στην πρώτη 5άδα είναι ένα μεγάλο βήμα. Έρχεται ο Βασίλης Χρηστίδης από πίσω και ο Στέλιος Πουλιανίτης, υπάρχει μια μαγιά από παιδιά αρκετά καλή στον Άρη.

Ο Στράτος Βουλγαρόπουλος είναι ένα εκπληκτικό πρότζεκτ πρώτα από όλα σαν σώμα και είναι ένα χαρισματικό παιδί με ύψος 2.15 με τρομερό μυϊκό συντονισμό με έξυπνο μυαλό για ψηλό με τεχνική ικανότητα άρτια θέλει δουλειά βέβαια στο κορμί του γιατί αυτά τα παιδιά που είναι τόσο ψηλά πιο αργά θα δείξουν τις δυνατότητες τους.  Αλλά υπάρχουν πολλά παιδιά από κάτω με ικανότητες.

Για εμάς όλους που δουλεύουμε στις ακαδημίες το όραμα είναι αυτό δηλαδή να μπορεί αύριο η αντρική ομάδα να γεμίσει 5 συμβόλαια από την ακαδημία. Από αυτό που έρχεται από κάτω.

Υπάρχουν παιδιά που είναι ξεχωριστά θα έχουν τύχη, απλά χρειάζεται και υπομονή και πολλά ακόμα πράγματα.”

Ένα σχόλιο για τον Άρη:

“Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, ο Άρης βαδίζει σε ένα διαφορετικό μοντέλο που βάδιζε τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι η ομάδα στα συν και στα πλην είναι καλά, είχαμε ένα σερί από άτυχα αποτελέσματα αλλά κάναμε δύο σημαντικές νίκες και πιστεύω ότι η ομάδα άρχισε να παίρνει τον ρυθμό της προς τα πάνω.

Είναι μια χρονιά προσαρμογής, είναι ένας νέος προπονητής ζητάει άλλα πράγματα είναι καινούργιοι παίκτες στην ομάδα, θέλει υπομονή. Γιατί ακούγονται όλα αυτά για τα οικονομικά προβλήματα, τώρα σίγουρα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και στον κόσμο είναι μια χρονιά που νομίζω ότι η ομάδα βαδίζει παλεύοντας.

Ο κόουτς Γιαννάκης είναι μια προσωπικότητα που τραβάει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.”

Από τον φετινό Άρη τι του αρέσει περισσότερο:

“Ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα παιχνίδια με πολύ προσωπική μάχη ένας εναντίον ενός και ο τρόπος που κατεβάζει τα σκορ των αντιπάλων είναι για εμένα μια λογική προσέγγιση μιας ομάδας που θέλει σε κάθε ματς να έχει κάτι σταθερό. Η άμυνα είναι τα θεμέλια εκεί χτίζεις.”

Για τον κόσμο και για το Αλεξάνδρειο:

“Σίγουρα ο κόσμος παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε αγώνα αλλά και γεμάτο να μην είναι το γήπεδο όπως αυτό που έγινε στο τελευταίο λεπτό με την Αβελίνο με την μικρό φασαρία και μπήκε ο κόσμος πάλι στο παιχνίδι είναι μια ενεργειακή δύναμη το Αλεξάνδρειο.

Έτυχε να κάνουμε προπόνηση εμείς τα βράδια όταν παίζαμε με την γερμανική ομάδα και έμπαιναν οι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας το προηγούμενο βράδυ και τραβούσαν φωτογραφίες δηλαδή το αντιμετωπίζουνε με δέος. “

To Top