ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Βάλαμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο – Θετικό ότι η ομάδα δεν ξεκινάει από το μηδέν”

O Bασίλης Ξανθόπουλος συνεχίζει στον Άρη και σαν πρώτο στόχο την επόμενη χρονιά θέλει μια ακόμα καλύτερη πορεία στην Ευρώπη.

Ο έμπειρος πλέι μέικερ δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Goal:

Για τον ρόλο του στην ομάδα την επόμενη χρονιά: “Ο ρόλος μου δεν αλλάζει, θα είναι ίδιος με πέρσι όμως αναλυτικότερα οδηγίες θα δοθούν στον καθένα ξεχωριστά με την συμπλήρωση του ρόστερ. Είμαι ικανοποιημένος που συνεχίζω στον Άρη, έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την συνεργασία μου με τον κόουτς με την διοίκηση και τους συμπαίκτες μου. Πήγαμε καλά, παλέψαμε σε όλες τις διοργανώσεις και βάλαμε βάσεις για να διεκδικήσουμε και κάτι καλύτερο. Είναι θετικό ότι η ομάδα δεν ξεκινάει από το μηδέν, ο προπονητής είναι ο ίδιος, η φιλοσοφία του εφαρμόζεται από πέρσι, αρκετοί παίκτες παρέμειναν, οπότε αυτή η χρονιά που έρχεται αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης”.

Για το τι θεωρεί κάτι καλύτερο σε σχέση με πέρσι: “Να έχουμε μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Κι εγώ και οι συμπαίκτες μου πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο, να προχωρήσουμε στο Eurocup. Δεν περάσαμε στην επόμενη φάση εξαιτίας των διαφορών στους πόντους, αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί θα τα είχαμε καταφέρει”.

Για το τι τον ενόχλησε περισσότερο πέρσι, ο αποκλεισμός από το Γιούροκαπ ή η απώλεια της τρίτης θέσης: “Δεν λέω, μου άφησε μια πικρία στο τέλος η απώλεια της 3ης θέσης την οποία δίκαια και καθαρά κατακτήσαμε στην κανονική διάρκεια, όμως προσωπικά αν με ρωτήσεις περισσότερο στενοχωρήθηκα και με ενόχλησε που δεν περάσαμε στην επόμενη φάση στην Ευρώπη. Σε ότι αφορά τα πλέι οφ γενικά και ειδικά την μάχη της 3ης θέσης πιστεύω πως παρά την αρνητική εξέλιξη στο τέλος ότι κερδίσαμε τις εντυπώσεις. Το να κερδίζεις δυο φορές τον Παναθηναϊκό δεν είναι εύκολη υπόθεση”.

Για το αν η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο τέλος: “Η ΑΕΚ διέθετε ένα γεμάτο ρόστερ. Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει κατά την γνώμη μου είναι πως και οι δυο ομάδες και ο Άρης και η ΑΕΚ έδειξαν πως ανέβηκαν επίπεδο, κατάφεραν να κλείσουν την μεγάλη ψαλίδα της διαφοράς με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό”.

Για το τι έλειψε από τον Άρη πέρσι: “Ίσως η έλλειψη εμπειρίας σε κάποια κρίσιμα ματς να μας στοίχισε”.

Για τον Οκάρο Γουάιτ: “Είναι πολύ προσγειωμένος σαν χαρακτήρας. Το ότι προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στον Άρη δεν ήταν τυχαίο. Ο ντόρος που γίνεται για τον Οκάρο είναι δικαιολογημένος γιατί είναι ακόμη σχετικά μικρός, πολύ αθλητικός και πολύ εξέλιξιμος. Ξέρω ότι θέλει να κυνηγήσει το όνειρο του στο ΝΒΑ και του το εύχομαι”.

To Top