ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Το θέλουμε πάρα πολύ! Πάρα πολύ…” (video)

Οι παίκτες του Άρη θέλουν πάρα πολύ να περάσουν την σειρά με τον ΠΑΟΚ και να βάλουν την ομάδα για τρίτη σερί χρονιά στην πρώτη τετράδα. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος εξήγησε στο PRESSARIS από που πηγάζει αυτή η θέληση.

Ξεκινάει η σειρά με τον ΠΑΟΚ, είναι μια σειρά που όλοι περιμένατε. Πώς την περιμένετε και τι κίνητρο υπάρχει;

Κίνητρο; Είναι παιχνίδια πλέι οφ, απέναντι σε μια ομάδα που ξέρουμε τι σημαίνει γι’ αυτή την πόλη, για τους φιλάθλους μας και για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, να κερδίσεις αυτό το ντέρμπι. Είναι ένας στόχος να περάσουμε στην τετράδα. Θέλουμε πάρα πολύ να κερδίσουμε.

Συμφωνείς με την δήλωση του κόουτς Πρίφτη πως εν πολλοίς αυτή η σειρά θα βάλει τον… τίτλο στην φετινή χρονιά;

Εγώ θα έβαζα πολλούς τίτλους στη συγκεκριμένη χρονιά. Νομίζω ότι είμαστε προς το τέλος της χρονιάς, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ κρίσιμο να περάσουμε τη σειρά.

Δύο δεδομένα υπάρχουν πριν το ξεκίνημα της σειράς. Το πρώτο είναι ότι ο Άρης έχει το πλεονέκτημα έδρας και το δεύτερο ότι ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει φέτος στο Αλεξάνδρειο. Πως συνδυάζονται αυτά τα δύο;

Παίζει σίγουρα ρόλο το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο πήραμε από έναν μικρό μαραθώνιο αγώνων στην κανονική διάρκεια. Παίζουμε στο γήπεδό μας και με τον κόσμο που έχουμε μας βοηθάει πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ μας έχει κερδίσει δύο φορές φέτος, νομίζω όμως ότι βοηθήσαμε και εμείς, γιατί δεν ήμασταν καλοί. Έχει βαθύ ρόστερ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια το πιο βαθύ ρόστερ. Θα κριθούν στις λεπτομέρειες τα παιχνίδια αυτά και αυτός που το θέλει ποιο πολύ θα πάρει τη σειρά.

Πόσο πολύ το θέλει ο Άρης, διότι ο Δημήτρης Πρίφτης έχει μιλήσει από την αρχή της χρονιάς για την… πείνα που θα πρέπει να υπάρχει στα αποδυτήρια…

Το θέλουμε πάρα πολύ! Και προσωπικά σας μιλάω και από τα παιδιά που έχουμε μιλήσει, το θέλουμε πάρα πολύ. Κάναμε νηστεία, φάγαμε το Πάσχα, αλλά είμαστε αρκετά πεινασμένοι… Είναι παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έχουμε βάλει και τους ξένους στο κλίμα. Οι δύο Αμερικανοί και ο Ντραγκίσεβιτς το ξέρουν, το έχουν ζήσει, θα το ζήσει και ο καινούριος παίκτης… Να έχουμε υγεία και να παρουσιαστούμε σοβαροί και χωρίς κενά διαστήματα. Να βγάλουμε το καλό μας πρόσωπο που βγάλαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια των τελευταίων παιχνιδιών και να πάρουμε την πρόκριση.

Είναι οδηγός το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με την ΑΕΚ;

Σίγουρα. Κερδίσαμε την ΑΕΚ μέσα από την άμυνά μας και την σκληράδα που βγάλαμε και με αυτό οδηγό θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

To Top