ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Το 2-0 μέσα από την άμυνά μας”

Θα ήθελε να γιορτάσει τα 33α γενέθλιά του με πιο… ήρεμο τρόπο και λίγο νωρίτερα, χωρίς να χρειαστεί να παίξει παράταση, αλλά ο Βασίλης Ξανθόπουλος πήρε ένα όμορφο δώρο χθες από τους συμπαίκτες του στον Άρη.

Ο έμπειρος πόιντ γκαρντ του Άρη τόνισε αρχικά πως “είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων μια νίκη κόντρα στον μεγάλο μας αντίπαλο, είναι μία νικη σε μία σειρά παιχνιδιών. Ήταν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι όπως και τα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε. Τετάρτη έχουμε άλλο δύσκολο παιχνίδι, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να κάνουμε το 2-0, πάλι μέσα από την άμυνά μας”.

Ο Ξανθόπουλος ρωτήθηκε για τις 13 χαμένες βολές και τα 4/26 τρίποντα του Άρη και απάντησε: “Ο ΠΑΟΚ παίζει μια συγκεκριμένη άμυνα. Για άλλο ένα παιχνίδι εμείς δεν τα βάλαμε (τα μακρινά σουτ), ήμασταν και άστοχοι στις βολές. Παρ’ όλα αυτά όπως είχα πει και στην Πυλαία και εκείνο το παιχνίδι θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει μέσα από την άμυνά μας.

Επιθετικά δεν είμαστε τόσο καλοί, γιατί μας λείπουν παίκτες. Ο ΠΑΟΚ παίζει με έξι Αμερικάνους κι εμείς με τρεις. Τα παιδιά προσπαθούν, ο Αντουάν (Σκοτ) ήταν πολύ θετικός για πρώτο παιχνίδι και βοήθησε, ο Τζάκσον επίσης, ο Ντραγκίτσεβιτς προσπάθησε. Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι το κερδίσαμε από την σκληράδα που βγάλαμε στην άμυνα”.

Σε ερώτηση για τις αδυναμίες που έχει ο Άρης στο σκοράρισμα υπογράμμισε πως “το ίδιο πρέπει να σκεφτεί και ο ΠΑΟΚ, γιατί και αυτός έχει βάλει σε όλα τα παιχνίδια λίγους πόντους. Εμείς θα ασχοληθούμε με την δική μας ομάδα κι ελπίζω να συνεχίσουμε νικηφόρα”.

Ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι μετά το τρίποντο του Τσόχλα από το άγχος δεν έβλεπαν μπροστά τους και ο Ξανθόπουλος σχολίασε πως “μετά την λήξη της κανονικής περιόδου, οι πιθανότητες ήταν με τον ΠΑΟΚ, γιατί έχει γυρίσει παιχνίδι 7 πόντων μέσα σε 36΄΄ δευτερόλεπτα. Το ότι δεν μπορούσαμε κάποιοι να προχωρήσουμε δεν είναι μόνο από το άγχος, είναι και από την κούραση. Εμείς δεν προερχόμασταν από σειρά παιχνιδιών, κάτι που φάνηκε.

Κακά τα ψέματα, αυτό ωφέλησε τον ΠΑΟΚ. Έχει παίξει δύο παιχνίδια με το Λαύριο ενώ εμείς ξεκουραστήκαμε. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε κάποιο φιλικό. Ο ΠΑΟΚ είχε ρυθμό παιχνιδιών, είχε και την ξεκούραση γιατί έμεινε χωρίς αγώνα μόνο μια βδομάδα. Κάλλιστα θα μπορούσε η σειρά να ξεκινήσει την Τετάρτη, από την στιγμή που τελείωσε Σάββατο. Παρ’ όλα αυτά παίξαμε Σάββατο. Την Πέμπτη είπα στον κόουτς ότι κουράστηκα να κάνω προπόνηση, ήθελα να παίξω παιχνίδι.

Είχαμε όλη την καλή διάθεση να πιέσουμε στο γήπεδο, αλλά δεν μας βγήκε. Στο πρώτο πεντάλεπτο μας έβαλαν ντράιβ που υπό άλλες συνθήκες δεν τα τρώμε, αλλά επειδή είχαμε την επιθυμία να πιέσουμε, ο ΠΑΟΚ έβαλε αυτά τα ντράιβ. Παρά το γεγονός όμως ότι αυτό δεν μας οφέλησε, το ματς πήγε παράταση και ήμασταν κουρασμένοι, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη κόντρα σ’ έναν πολύ καλό αντίπαλο”.

To Top