ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άγγελος Τσαγκαράκης σκιαγραφεί στο PRESSARIS τη Βιλερμπάν και συμβουλεύει: “Άρη κάντο όπως με την Στρασμπούρ!”

Ο Άγγελος Τσαγκαράκης έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές τη Βιλερμπάν όταν αγωνιζόταν στο γαλλικό πρωτάθλημα. Γνωρίζει πολύ καλά και τον Άρη και μέσω του PRESSARIS ανέλυσε τον προσεχή αντίπαλο των κίτρινων.

Ο γκαρντ των Τρικάλων έχει και ελληνική και γαλλική υπηκοότητα. Αγωνιζόταν μέχρι πέρσι στην Γαλλία, άρα έχει άριστη γνώση της αυριανής αντιπάλου του Άρη.

Τι είδους ομάδα είναι η Βιλερμπάν; Τι μπάσκετ παίζει;

Είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Πιστευώ ότι είναι μία από τις δύο καλύτερες γαλλικές ομάδες, μαζί με τη Μονακό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Η Βιλερμπάν έχει πολύ δυνατή άμυνα, με δυνατά και αθλητικά κορμιά μέσα στο καλάθι και μπορούν να βάλουν μεγάλη πίεση στη μπάλα. Επειδή ακριβώς είναι αθλητική ομάδα, παίζουν και πολύ σκληρά.

Έχουν έναν πολύ καλό πόιντ γκαρντ, τον Γουόλτερ Χοτζ, ο οποίος μπορεί να κυριαρχήσει και επιθετικά και αμυντικά. Είναι ισορροπημένη ομάδα.

Στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κράτησαν τους αντιπάλους τους μεταξύ 65-70 πόντων. Προσπαθούν να οδηγήσουν τον αντίπαλο σε λάθη και να παίξουν στο τρανζίσιον.

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές της Βιλερμπάν με την Στρασμπούρ;

Πιστεύω ότι η βασική διαφορά με την Στρασμπούρ είναι ότι η Βιλερμπάν έχει πιο βαθύ ρόστερ αυτή τη χρονιά, παρόλο που ο Σαρλς Καουντί είναι τραυματίας και αυτό τους πληγώνει πολύ.

Ποιους παίκτες πρέπει να προσέξει ο Άρης περισσότερο;

Ο Νικολά Λανγκ είναι πολύ καλός σουτέρ και μπορεί να τους πληγώσει, αν τον ξεχάσουν. Πρέπει να είναι συνεπείς αμυντικά οι παίκτες του Άρη με τις διεισδύσεις των Χοτζ, Μίτσαμ και Νέλσον και να ελέγξουν το ριμπάουντ γιατί Γουάτκινς και Ούτερ είναι αρκετά δυνατά κορμιά.

Τι θα πρέπει να κάνει ο Άρης για να πάρει τη νίκη αύριο;

Πρέπει να κάνει ακριβώς ό,τι έκανε και με την Στρασμπούρ στον πρώτο αγώνα ή ό,τι κάναμε εμείς στα Τρίκαλα απέναντι στον Άρη και τον κερδίσαμε. Πρέπει να παίξει πολύ επιθετικά στην άμυνα, να κόψει τις γραμμές πάσας στο μισό γήπεδο και να τους εμποδίσει να βρουν ρυθμό από την κυκλοφορία της μπάλας.

Η Βιλερμπάν δεν θέλει να πάει σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός σε όλο το ματς, διότι δεν θα βρουν τους σουτέρ τους αν παίξουν έτσι. Κόβοντας τις γραμμές πάσας αποτρέπει και το να περάσει η μπάλα εύκολα μέσα στους ψηλούς.

Πρόκειται για πλέι οφ και σε πολύ μεγάλο βαθμό όλα είναι θέμα καρδιάς και αφοσίωσης, συγκέντρωσης. Αν ο Άρης παίξει με το ίδιο πάθος που έπαιξε κόντρα στην Στρασμπούρ στον πρώτο αγώνα, θα κερδίσει σίγουρα.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σου για την πρόκριση;

Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα είναι ένας αμυντικός πόλεμος! Και οι δύο ομάδες χρειάζονται την άμυνά τους για να είναι επιτυχείς. Ο Καουντί είναι απώλεια. Πιστεύω ότι ο Άρης έχει προβάδισμα με 55%-45%, αν παίξει με μεγάλη ενέργεια. Η Βιλερμπάν, όπως και η Στρασμπούρ, παίζει καλά στην έδρα της, όχι όμως σαν τη Στρασμπούρ. Έχασαν προχθές από την Ορτέζ που έπαιξε με έξι παίκτες! Ο Άρης έχει ευκαιρία. Η Βιλερμπάν είναι πολύ καλή ομάδα, με καρδιά. Ο Άρης πρέπει να πάρει διαφορά στον πρώτο αγώνα, αλλιώς θα δυσκολέψει η πρόκριση.

To Top