ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Αθηναίου είναι εδώ για τα μεγάλα σουτ!

Ο Γιάννης Αθηναίου δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίρνει τη μπάλα στο τέλος ενός αγώνα και να σουτάρει τα μεγάλα σουτ της ομάδας του. Πριν καν βρεθούμε στα μισά της χρονιάς, έχει βάλει ήδη τέτοια μεγάλα σουτ και το PRESSARIS τα καταγράφει.

– Ένα λεπτό πριν το φινάλε χθες στη Ζιέλονα Γκόρα, το σκορ είναι 71-77. Ο Αθηναίου αστοχεί από τη γωνία, το ίδιο και ο Τσαϊρέλης, αλλά ο Μπελ κερδίζει το επιθετικό ριμπάουντ και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα φτάνει στον Αθηναίου. Δεν αστόχησε. Το δικό του τρίποντο διαμόρφωσε το 71-80 και ήταν το τελειωτικό χτύπημα στους Πολωνούς.

– Στον πολύ δύσκολο και κρίσιμο αγώνα με την Αβελίνο, πήρε τη μπάλα στα 15’’ πριν το τέλος με το σκορ στο 57-56 υπέρ του Άρη, “έπαιξε” στα πόδια τον Εντιαγέ (σέντερ της ιταλικής ομάδας) και πέτυχε ένα πολύ μεγάλο καλάθι για το 59-56, με το οποίο σφράγισε τη νίκη των κίτρινων.

– Με δύο σερί τρίποντα κόντρα στην ΑΕΚ στο τελευταίο εξάλεπτο κράτησε τον Άρη μπροστά στο σκορ. Έγραψε το 56-53 (34’) και το 59-57 (36’) και εν τέλει οι κίτρινοι πήραν τη σπουδαία νίκη με σκορ 64-62.

Ευχής έργο είναι ο Αθηναίου – που έβαλε ακόμα πιο μεγάλο τρίποντο με την φανέλα της Εθνικής ομάδας στον αγώνα του Λέστερ με τη Μεγάλη Βρετανία – να βρει κι άλλα τέτοια σουτ και φυσικά να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο (ως προς την σταθερότητά του) και στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα.

To Top