ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Βασίλης Σίμτσακ στο PRESSARIS: “Σιγά σιγά μπαίνουμε σφήνα, είμαστε σε καλό δρόμο!” (video)

Ο Βασίλης Σίμτσακ βλέποντας τον κόσμο χθες τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο ευχαρίστησε τον Θεό που ασχολείται με το μπάσκετ και παίζει στον Άρη! Αυτό δήλωσε στο PRESSARIS όπως και το ότι ο Άρης μπαίνει σιγά σιγά σφήνα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ένα πρώτο σχόλιο για την υποδοχή. Η ομάδα ηττήθηκε, αλλά ο κόσμος ήταν εδώ, εμψύχωσε και έστειλε και το μήνυμα για την ΑΕΚ, που ούτως ή άλλως το γνωρίζετε…

Αυτά είναι που σε κάνουν να ευχαριστείς τον Θεό που έχεις ασχοληθείς με αυτό το άθλημα και που παίζεις σε αυτήν την ομάδα. Ξέρουμε ότι ο κόσμος του Άρη ξέρει να αναγνωρίζει την προσπάθεια, είδε ότι προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούσαμε, με τις δυνάμεις που μας είχαν απομείνει. Το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό, αλλά ο κόσμος με την υποδοχή του εδώ μας δίνει δύναμη και πολύ κουράγιο για την συνέχεια.

Είστε εξουθενωμένοι ή πεινασμένοι ακόμα;

Και τα δύο! Είναι συνδυασμός και των δύο. Βέβαια το συναίσθημα είναι λίγο περίεργο, γιατί όλες τις άλλες χρονιές οι ημιτελικοί ήταν μια απλή διαδικασία. Τώρα που κάναμε μια τεράστια προσπάθεια για να πάμε στον τελικό, είναι κάπως περίεργο το συναίσθημα (της παρουσίας μας) του μικρού τελικού. Πρέπει να τα κάνουμε στην άκρη αυτά τα συναισθήματα και θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε με θετικό πρόσημο.

Θεωρείς ότι εν μέρει ο Άρης έχασε ευκαιρία χθες, γιατί είδαμε τον Παναθηναϊκό να μην είναι και πάλι σε πολύ καλή κατάσταση. Ουσιαστικά τα δικά σας λάθη εκμεταλλεύτηκε και πήρε μια διαφορά…

Έτσι ακριβώς. Όταν μειώσαμε στους 7 πόντους χάσαμε δύο ελεύθερα τρίποντα. Αν έμπαιναν μπορεί να άλλαζε το μομέντουμ. Δείξαμε ότι είμαστε στο επίπεδο που ανταγωνιζόμαστε τις δύο μεγάλες ομάδες. Σιγά σιγά μπαίνουμε σφήνα, είμαστε σε καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο. Αυτό που που “πουλάει” η ομάδα, την ομαδικότητα, την οργάνωση, μέχρι τέλους.

Είναι το χθεσινό παιχνίδι η… αποθέωση του φετινού Άρη, φτάνοντας την σειρά στον πέμπτο αγώνα;

Ναι είναι. Αυτό είναι που περάσαμε στο μπασκετικό κοινό, αυτή τη φιλοσοφία μας, ότι με υπομονή και πίστη στο αρχικό πλάνο μπορεί η ομάδα να φτάσει ψηλά. Το να κάνεις αλλαγές με την παραμικρή ήττα ή στραβό αποτέλεσμα, χαλάει χημείες, χαλάει προσπάθεια, δημιουργεί προβλήματα στο μυαλό. Ο προπονητής μας τα ξεκαθάρισε από την αρχή της χρονιάς όλα αυτά και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό.

Την ΑΕΚ την έχετε 3-0 φέτος και από πέρσι έχετε χτίσει μια παράδοση. Πόσο μπορεί να παίξει ρόλο ψυχολογικά αυτό σε συνδυασμό με το ότι είστε εξουθενωμένοι;

Νομίζω το 3-0 και τα περσινά δεν έχουν καμία σχέση με μια σειρά πλέι οφ, αλλά όπως είπα το πλεονέκτημα έδρας που έχουμε είναι πάρα πολύ σημαντικό. Την κούραση την αναπληρώνει ο κόσμος με την ώθηση που μας δίνει και πρέπει να εκμεταλλευτούμε το Nick Galis Hall που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ στη μέχρι τώρα πορεία μας.

To Top