ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Ο Βασιλακόπουλος θυμήθηκε τον… παίκτη Ανέστη Πεταλίδη στο Μουσείο της ΧΑΝΘ

Δεν έλειψαν οι αναφορές στον Άρη από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο κατά την διάρκεια της επίσκεψης του το απόγευμα του Σαββάτου στο Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε μεταξύ άλλων πως “έχω εισηγηθεί στη FIBA να είναι ο Άρης στην νέα διοργάνωση, στο Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ και θα είναι μαζί μας. Γνωρίζω καλά πώς γίνεται μια προσπάθεια με νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη και διάθεση για προσφορά.
Θυμήθηκε όμως και τα… παλιά: “Ως αντίπαλος ήταν δύσκολος παίκτης ο Ανέστης Πεταλίδης, τότε έπαιζε στην ΧΑΝΘ, μετά ακολούθησε καριέρα προπονητή στον Άρη. Είχαμε τεθεί αντιμέτωποι και σε αγώνα της Μικτής Θεσσαλονίκης με την Μικτή Αθηνών στην οποία μετείχα…”.

Αναφερόμενος στο παλιό ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είπε: “Τότε δεν υπήρχαν τα μέσα ενημέρωσης όμως ο απόηχος των ντέρμπι Άρη – ΠΑΟΚ εδώ στο γήπεδο της ΧΑΝΘ έφτανε μέχρι την Αθήνα. Τότε αποτελούσε μεγάλη υπόθεση να παίζεις σε αυτόν τον ιστορικό χώρο.

Είμαι συγκινημένος και για ακόμη έναν λόγο τον οποίο μπορεί να μην γνωρίζετε. Από εδώ, από την ΧΑΝΘ το 1977 ξεκίνησε η διοικητική επανάσταση στον χώρο του μπάσκετ. Εδώ έγινε η πρώτη συγκέντρωση μιας ομάδας ανθρώπων της Ανανεωτικής Κίνησης που ήταν η βάση των μετέπειτα διοικήσεων της ελληνικής ομοσπονδίας. Μας είχε βοηθήσει πολύ ο Μίμης Τσικίνας, και παρόντες σε εκείνη την συνάντηση ήταν επίσης ο Κώστας Παρίσης πρώην παίκτης του Άρη, ο Παντελής Δέδες, ο Στέργιος Μπουσβάρος και άλλοι”.

To Top