ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Γκάλης συνάντησε έναν θρύλο της Ισπανίας (photo)

Ο Νίκος Γκάλης συνάντησε έναν θρύλο της Ισπανίας, όπως είναι ο Χουάν Αντόνιο Κορμπαλάν!

Ακόμα μία βράβευση για τον Νίκο Γκάλη στο εξωτερικό, αφού ο «Γκάνγκστερ» επιλέχθηκε να είναι το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Camido de Santiago που διοργανώνεται στη Γαλικία.

Την τιμή να αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο του φετινού μονοπατιού του Αγίου Ιακώβου ή αλλιώς Camino de Santiago, απολαμβάνει ο Νίκος Γκάλης.

Το μονοπάτι αυτό είναι μια παράδοση που διατηρείται εδώ και αρκετά χρόνια από τους χριστιανούς καθολικούς, όπου οι διάφοροι προσκυνητές περνούν διαμέσου αρκετών ευρωπαϊκών πόλεων, με τη διαδρομή να ολοκληρώνεται στην περιοχή Σαντιάγο δε Κομποστέλα, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός ναός που φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Ιακώβου.

Για αυτήν τη διαδρομή, στο παρελθόν είχαν επιλεγεί ως τιμώμενα πρόσωπα, οι Τέρι Πόρτερ και Χουάν Αντόνιο Κορμπαλάν, κάτι που αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, για ποιο λόγο ο «Γκάνγκστερ» αποτελεί το “ιερό τοτέμ” του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Γκάλης είναι ήδη στην Ισπανία και τον υποδέχθηκε ο Κορμπαλάν!

Θυμίζουμε πως πριν λίγο καιρό και πιο συγκεκριμένα την 1η Απριλίου, ο Γκάλης πέρασε και επίσημα στην μπασκετική “αθανασία”, αφού εντάχθηκε στην τιμητική λίστα των αθλητών που ανήκουν στο «Hall of Fame».

 

To Top