ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Λάσκαρης πήρε θέση για την δικαστική διαμάχη με Λετόνο επιχειρηματία: “Μιλάμε για ωμό εκβιασμό, αν τολμούν ας κάνουν αγωγή στην Ελλάδα!”

Ο Νίκος Λάσκαρης αποφάσισε να βγει μπροστά και να μιλήσει για την δικαστική διαμάχη που έχει με Λετονό επιχειρηματία. Έδωσε απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά όχι μόνο.

Ο ιδιοκτήτης του Άρη ήταν καλεσμένος στον “ΣΚΑΪ” και ανέλυσε την δική του θέση για την συγκεκριμένη δικαστική διαμάχη που έχει εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Ρωτήθηκε αρχικά αν οι μετοχές της ΚΑΕ Άρης, λόγω της συγκεκριμένης απόφασης του δικαστηρίου που μιλάει για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του ιδίου και της Τζόρτζιας Ευσεβίου, είναι κατασχεμένες και απάντησε: «Καταρχάς δεν είναι κατασχεμένες οι μετοχές. Γνωρίζετε εσείς κάποιον επιχειρηματία που να μην έχει επιχειρηματικές διενέξεις; Κατηγορούμαι για κάτι εδώ στο οποίο δεν είμαι καν συμβαλλόμενο μέρος. Είναι ένας εκβιασμός με σκοπό τον διασυρμό της δημόσιας εικόνας μου και στόχο να πάρουν χρήματα που δεν τους ανήκουν. Τι σημαίνει ασφαλιστικά μέτρα; Μια μη τελεσίδικη εκτελεστή απόφαση. Μιλάμε ουσιαστικά για απλή απαγόρευση μεταβίβασης περιουσίας και κατ’ επέκταση των μετοχών του Άρη. Τώρα είναι σχετικό να μιλάμε για περιουσία γιατί η ΚΑΕ Άρης δεν έχει λογιστική αξία λόγω των χρεών αλλά έχει μεγάλη αξία για μένα όπως φυσικά και για τους φιλάθλους του Άρη”.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η διαφορά με τον Λετονό (Μίχαλς Σούμποτινς), καθώς από τη μήνυση που κατέθεσε ισχυρίζεται ότι σε διαδικασία διαδικτυακής πώλησης χρυσού τα χρήματα μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς τους (Λάσκαρη – Ευσεβίου) είπε: “Δεν είναι έτσι. Επειδή έχει ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία και δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, θα σας πω απλώς ότι προσωπικά δεν έχω καμία σχέση. Φαντάζομαι έχετε ψάξει το background το δικό μου και της συζύγου μου και προφανώς και το δικό τους. Μέσω της συζύγου μου οι συγκεκριμένοι κύριοι έβγαλαν πολλά χρήματα, φαίνεται όμως ότι δεν τους έφταναν και τώρα κάνουν άλλα πράγματα γιατί δεν έχουν μερίδιο στις νέες επιχειρήσεις μας. Φαίνεται ότι κάποιοι σύμβουλοι τους πλησίασαν και τους έπεισαν να κάνουν αυτόν τον εκβιασμό για να πάρουν περισσότερα χρήματα. Αυτή η ιστορία άρχισε πριν από έναν χρόνο, προσωπικά το έμαθα πριν από 9-10 μήνες και σας επαναλαμβάνω ότι δεν έχω σχέση με αυτό το project. Δεν κάνω καν αυτή τη δουλειά».

Ρωτήθηκε και για την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων στην οποία αναφέρεται ότι οφείλει το ζεύγος Λάσκαρη το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Τράπεζα της Ελβετίας και απάντησε: “Κι αυτό δεν ισχύει. Το υποστηρίζει ο αντίδικος στην ένορκη εξέτασή του και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγινε έλεγχος ούτως ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν ισχύει. Δεν χρωστάμε στην Ελβετία, μπορεί εύκολα να το δει κάποιος. Αρχικά ζήτησαν 100 εκατομμύρια ευρώ στα ασφαλιστικά μέτρα, ακόμη και η απαίτηση των 60 εκατομμυρίων ευρώ είναι παράλογη. Έχουν μια άλφα απαίτηση που για μένα δεν υπάρχει και σε περίπτωση που τολμήσουν να κάνουν αγωγή στην Ελλάδα θα το αποδείξουμε κι εδώ. Για την εταιρία που λένε, δεν έχει σχέση με την Ελλάδα. Είναι αγγλική εταιρία που δημιουργήθηκε βάσει του αγγλικού δικαίου, με διαιτησία στην Αγγλία. Οι συγκεκριμένοι κύριοι ήταν πελάτες της συζύγου μου ως δικηγόρος. Έχουμε πολλαπλάσια περιουσία στο εξωτερικό. Το σημαντικό για μας στην Ελλάδα είναι ο Άρης”.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί οι συγκεκριμένοι δεν κινούνται νομικά στο εξωτερικό εξήγησε: “Λόγω της δημόσιας εικόνας μας και λόγω Άρη. Κάνουν εκβιασμό και θέλουν να βλάψουν τη δημόσια εικόνα μας. Μας είχαν προειδοποιήσει για τις προθέσεις τους. Στην αρχή ζήτησαν 30-40 εκατομμύρια και είχαν προειδοποιήσει ότι αν δεν τα δίναμε θα προχωρούσαν σε αυτές τις κινήσεις. Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Αν τολμάνε ας κάνουν αγωγή στην Ελλάδα”.

Ρωτήθηκε αν θεωρεί η απόφαση εμπεριέχει προκατάληψη ή αν το δικαστήριο δεν ασχολήθηκε στο επίπεδο που θα έπρεπε και υπογράμμισε: “Δεν ρώτησαν καν ποιανού είναι τα χρήματα που στάλθηκαν. Δεν μου επιτρέπεται να μπω σε λεπτομέρειες. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη αλλά μιλάμε για ωμό εκβιασμό. Χρησιμοποιούν έναν νόμο που δίνει το δικαίωμα να κινηθείς νομικά εναντίον κάποιου αν ο σύζυγός του είναι Έλληνας υπήκοος. Προσπαθούν να πλήξουν την δημόσια εικόνα μας”.

Σε ερώτηση για το αν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στον Άρη εξήγησε: “Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε πώς δουλεύει η δικαιοσύνη. Σας είπα ότι έχουμε πολλαπλάσια χρήματα σε σχέση με την απαίτηση των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Ξέρω ότι είναι περίεργο να ακούγεται μέσα στην κρίση, αλλά είναι η αλήθεια. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο εξωτερικό. Εκεί έβγαλα χρήματα και συνεχίζω να βγάζω. Στην Ελλάδα μόνο φέρνω χρήματα. Είναι κρίμα που η δικαιοσύνη δεν έψαξε περισσότερο τα πράγματα γιατί μιλάμε για εκβιασμό. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι κακόβουλο από την πλευρά της δικαιοσύνης. Μας είχαν εκβιάσει και στο εξωτερικό και έχουμε κάνει μήνυση για εκβιασμό. Δεν θέλαμε να πάρει έκταση στην Ελλάδα. Το θέμα θα κριθεί όμως στο εξωτερικό. Αυτοί ποντάρουν στο ότι είμαι στον Άρη”.

Ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την ομάδα μπάσκετ του Άρη και απάντησε: “Ζω στο εξωτερικό, είμαι φαν του μπάσκετ αλλά σε μια επαγγελματική συνάντηση τυχαία, μας αναφέρθηκε ότι ο Άρης κινδυνεύει να πέσει στη Β’ Εθνική λόγω χρεών. Η απόφασή μας ήταν πολύ σύντομη. Ίσως να μην ξέραμε πού μπαίναμε. Δεν το έχουμε μετανιώσει. Το συζητήσαμε εκτενέστερα με τη σύζυγό μου κι έχουμε μεγάλα πλάνα για τον Άρη. Θέλουμε να ξανακάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα του μπάσκετ. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πολυμορφικό κέντρο αθλητισμού όπου παρόμοιό του δεν υπάρχει στα Βαλκάνια”.

Δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες πολλές για το συγκεκριμένο πρότζεκτ: “Προτιμώ να μιλάω όταν έχω κάνει κάτι, όταν πέσουν οι τελικές υπογραφές, αλλά είναι ένα έργο αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Γι’ αυτό σας είπα νωρίτερα ότι η απαίτηση των 60 εκατομμυρίων δεν έχουν σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες μας. Είναι ένα έργο που θα δημιουργήσει 1000 θέσεις εργασίας. Δεν είναι επικοινωνιακός αντιπερισπασμός. Προτιμώ να μιλάω με έργα, γι’ αυτό με αποκαλούν “Γερμανό” λόγω νοοτροπίας. Είμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις, αλλά διαπιστώνω ότι στην Ελλάδα υπάρχει καθυστέρηση στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων. Γενικά όμως πρώτα κάνουμε και μετά μιλάμε. Όσο πιο πολλές πληροφορίες δώσεις για κάτι, τόσες ευκαιρίες δίνεις και σε άλλους ώστε να σταθούν εμπόδια. Όταν πήραμε τις μετοχές του Άρη δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να το επικοινωνήσει. Πρώτα πληρώσαμε και μετά το ανακοινώσαμε. Γενικά πρέπει να επενδύσουμε στο μπάσκετ, να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη βάση φιλάθλων. Οι Έλληνες παίκτες και προπονητές είναι πετυχημένοι στο εξωτερικό και είναι η ευκαιρία μας. Απορώ πώς δεν το βλέπουν όλοι οι παράγοντες για να καθίσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι. Όλα αυτά δεν το βλέπουν παράγοντες να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι”.

Όταν ρωτήθηκε αν το έχει συζητήσει με τους κ.κ Αγγελόπουλους, Γιαννακόπουλο είπε: “Όταν βρισκόμαστε μιλάμε, αλλά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να γίνει μεταξύ όλων συμπεριλαμβανομένων και των ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ”.

Καταλήγοντας ρωτήθηκε και πάλι για το αθλητικό κέντρο και εξήγησε: “Θέλετε να παραβώ αρχές μου. Μπορώ να πω ότι συνεργαζόμαστε με ένα γκρουπ επιχειρηματιών που έχει στήσει πάνω από 200 γήπεδα. Θέλουμε να κάνουμε κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας, να φέρουμε πράγματα στην Ελλάδα από την Αμερική και την Ασία. Ως οικονομολόγος, το δεύτερο μεταπτυχιακό μου είναι πάνω στα ακίνητα. Κι επειδή ξέρουμε ότι αυτό το έργο είναι δύσκολο να υποστηριχθεί μόνο από την αγοραστική δύναμη της Θεσσαλονίκης, θα απευθύνεται σε όλα τα Βαλκάνια”.

To Top