ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μακ Νιλ δίνει το σύνθημα: “Το πιστεύω ότι θα προκριθούμε στον τελικό!”

Ο Τζερέλ Μακ Νιλ πιστεύει στον Άρη, στις δυνατότητές του, στην ομάδα και πιστεύει στην πρόκριση στον τελικό με νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού!

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο sport24.gr μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. “Το πιστεύω ότι θα προκριθούμε στον τελικό”, παραδεχόταν ο Μακ Νιλ καθώς αποχωρούσε από το ΣΕΦ κι ενώ στο μυαλό ακόμη στριφογύριζαν τα πρώτα λεπτά της ήττας στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό. Εκεί όπου μετά από 1’44” στο φωτεινό ταμπλό υπήρχε στη θέση με τα φάουλ ο αριθμός 3. Από τα δύο φάουλ που είχε χρεωθεί, για το δεύτερο μάλιστα στη συζήτηση που γινόταν έξω από την πόρτα των αποδυτηρίων του Άρη τονιζόταν πως ούτε που υπήρχε επαφή, και ακολούθησε τεχνική ποινή.

“Μπήκαμε πολύ ανταγωνιστικά και συγκεντρωμένα στο παιχνίδι. Ωστόσο φορτώθηκα πολύ γρήγορα με τρία φάουλ. Με δύο φάουλ όπως με χρέωσαν οι διαιτητές και με μία τεχνική ποινή. Θα μπορούσα πραγματικά να πω πολλά για αυτό, αλλά θα έπρεπε να φερθώ κι εγώ πιο έξυπνα μετά το δεύτερο φάουλ που χρεώθηκα και να μην διαμαρτυρηθώ. Εμείς οι παίκτες εξάλλου θα πρέπει να ακολουθούμε τις αποφάσεις των διαιτητών και να τις σεβόμαστε. Αυτός είναι και ο ρόλος τους στο παιχνίδι. Να αποφασίζουν για τις παραβάσεις που γίνονται”.

“Παιχνίδι χωρίς αύριο”

Για την εξέλιξη που είχε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο τέλος ο Μακ Νιλ είπε: “Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα Euroleague και υψηλού επιπέδου. Φροντίσαμε να είμαστε καλά διαβασμένοι από τους προπονητές μας για το παιχνίδι που μας περίμενε και αυτό αποδείχθηκε στο παιχνίδι. Θέλαμε να πάμε σε ένα κλειστό παιχνίδι και το πετύχαμε στη μεγαλύτερη διάρκειά του με οδηγό την άμυνά μας. Η διαφορά άνοιξε στα τελευταία δύο λεπτά και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού”.

Ο Μακ Νιλ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τι στοίχισε στον Άρη όταν προηγήθηκε με 36-43 και ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 10-0 και προσπέρασε με 46-43 υποστήριξε: “Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάποια μεγάλα καλάθια και με το σερί του κατάφερε να επιστρέψει, να μας ισοφαρίσει και να προηγηθεί. Παρόλα αυτά εμείς δεν τα παρατήσαμε και δώσαμε τη μάχη μας μέχρι τα τελευταία λεπτά όπου η μπάλα δεν μας έκανε το χατήρι σε κάποια σουτ και ο Ολυμπιακός έφθασε στη νίκη. Είχαμε κάποιες άσχημες κατοχές, βγήκαμε λίγο από τον ρυθμό μας όπως κι εγώ με αποτέλεσμα να κάνει ο Χάγκινς το τέταρτό του φάουλ και για αυτό του ζήτησα συγγνώμη, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να το εκμεταλλεύονται”.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη που με την επιστροφή του στο παρκέ προσπάθησε να μπει και πάλι σε ρυθμό παιχνιδιού φθάνοντας τους 14 πόντους αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Άρης στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. “Είμαι περήφανος για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε και που παλέψαμε μέχρι το τέλος. Συνεχίζουμε και κοιτάμε την επόμενη μέρα εκεί όπου έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι εξίσου σημαντικό. Ένα παιχνίδι χωρίς αύριο με χαρακτήρα τελικού όπως είναι ο νοκ άουτ ημιτελικός του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό”.

oly_aris_mcneal1

“Θέλουμε τόσο πολύ έναν τίτλο”

Πως όμως αντιμετωπίζει το νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ο Μακ Νιλ; Με πίστη για την πρόκριση. “Το πιστεύω ότι θα προκριθούμε στον τελικό”,  και πρόσθεσε. “Μας περιμένει ένα εξίσου πολύ σημαντικό παιχνίδι μετά από ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι όπως ήταν αυτό στην έδρα του Ολυμπιακού. Κάναμε μια σκληρή ήττα, είμαστε απογοητευμένοι που χάσαμε, αφού θέλαμε πολύ τη νίκη και ήρθαμε αποφασισμένοι για αυτήν. Ωστόσο δεν θα πρέπει να μείνουμε σε αυτήν, να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και παίζοντας με συγκέντρωση από το τζάμπολ μέχρι το άκουσμα της κόρνας της λήξης να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην προσπάθειά μας να φτάσουμε στον τελικό. Εκεί όπου θα έχουμε την ευκαιρία με την παρουσία και των φιλάθλων μας να διεκδικήσουμε έναν τίτλο που τόσο πολύ θέλουμε”.

Για την απουσία των φιλάθλων του Άρη από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ ο Μακ Νιλ δεν έκρυψε πως: “Και βέβαια θα μας λείψουν γιατί όλοι ξέρουνε τη δύναμη που μας δίνουνε για να φθάνουμε στη νίκη. Ωστόσο θα κοιτάξουμε να προκριθούμε και να τους αφιερώσουμε την πρόκριση ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το Κύπελλο στον τελικό”.

Τέλος για το πως βλέπει τον εαυτό στο νοκ άουτ ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Κυριακής αλλά και το που πιστεύει ότι θα κριθεί ο Μακ Νιλ ήταν ξεκάθαρος. “Σίγουρα θα πρέπει να μάθω κι εγώ από τα λάθη μου από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και να παρουσιαστώ πιο έξυπνος κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κάτι για το οποίο είμαι αποφασισμένος για να βοηθήσω την ομάδα μου να φθάσουμε στην πρόκριση στον τελικό. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να στηριχτούμε στην άμυνά μας χωρίς να πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιον σε ένα παιχνίδι που θεωρώ ότι θα είναι κλειστό. Για αυτό και θα πρέπει να είμαστε συνεχώς και συγκεντρωμένοι και σε εγρήγορση στον πλάνο το οποίο θα μας υποδείξει ο κόουτς μας”.

To Top