Ο Παπουτσάκης ανέλυσε την πρότασή του για Σούπερ Λίγκα 19 ομάδων

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη και πρώην πρόεδρος της Σουπερλίγκας, Απόστολος Παπουτσάκης ανέλυσε την πρότασή του για πρωτάθλημα με 19 ομάδες την επόμενη χρονιά σε δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης.

Ο κ. Παπουτσάκης μίλησε στο “Athletic Radio” τονίζοντας πως “αυτήν την στιγμή χρειάζεται να ηρεμήσει ο τόπος και το ποδόσφαιρο. Να παίξουν και οι 19 ομάδες ώστε να πάρουμε μια σοβαρή απόφαση. Δεν διαφωνώ ότι οι άλλες ομάδες έχουν δίκιο, όμως και εμείς, που έχουμε υποβιβαστεί έχουμε δίκιο και πρέπει να το βρούμε. Έτσι, πρέπει να πάρουμε μια απόφαση που θα ηρεμήσει τα πράγματα γιατί αυτήν την στιγμή βράζει ένα καζάνι στην Θεσσαλονίκη μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη. Βράζει ένα καζάνι στην Αθήνα μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Πιστεύω ότι αυτή η πρόταση πρέπει να ψηφιστεί παμψηφεί την Δευτέρα και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 19 ομάδες. Παράλληλα, θα δώσουμε στη NOVA ένα προϊόν με περισσότερες ομάδες και περισσότερα παιχνίδια. Ας μην παίξουμε πλέι-οφ που δεν θέλει καμία ομάδα αλλά το κάνουμε μέχρι σήμερα για το χατίρι της NOVA”.

Για το κατά πόσο μπορεί να περάσει η πρόταση αυτή από την ΕΠΟ: “Γιατί να μην περάσει από την ΕΠΟ; Όλα όσα έχουμε κάνει με την αδειοδότηση είναι παράνομα. Έχουν την έγκριση της ΕΠΟ όμως όλα αυτά είναι παράνομα. Πέρυσι αλλάξαμε τον ΚΑΠ, γιατί να μην τον αλλάξουμε φέτος ώστε να ηρεμήσουν άπαντες;”.

Για το αν θα στηρίξουν οι άλλες ομάδες την πρόταση αυτή: “Για να περάσει η πρόταση μας, θέλουμε τα 3/4 των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα όμως πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας, που λέμε και στην Κρήτη. Mην ξεχνάτε ότι τα 3/4 των ψήφων χρειάζονται και οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν για να περάσουν την πρόταση τους για την αναστολή των ποινών. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτό. Πιστεύω ότι θα έχουμε πλήρη στήριξη για την πρόταση μας γιατί πολύ σύντομα θα έχουμε ξανά αυτά που είχαμε σήμερα. Εσείς πιστεύετε ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ θα δεχτούν αυτό που έχει γίνει; Πολύ δύσκολα και ας με βγάλει ψεύτη ο Θεός. Το περί δικαίου αίσθημα είναι πολύ σοβαρό. Αυτά τα παιδιά της ΑΕΚ που βρέθηκαν σήμερα στην Σούπερ Λίγκα, δεν βρέθηκαν τυχαία. Θεωρούν και πιστεύουν ότι η ομάδα τους αδικήθηκε. Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ότι αδικήθηκαν. Αυτό το συναίσθημα πρέπει να καταλαγιάσει γιατί αν δεν καταλαγιάσει θα έχουμε και άλλα περισσότερα”.

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων: “Αρχικά, την προηγούμενη σεζόν πήραμε την απόφαση να μην αλλάξει η απόφαση για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται και όσες δεν την παίρνουν να υποβιβάζονται. Θέσαμε ξανά το ζήτημα τον προηγούμενο Γενάρη και με ψήφους 11-3 δεν άλλαξε η απόφαση. Μετά, τον Μάρτιο έδωσαν το παρόν 3 στελέχη της ΕΠΟ που μας είπαν ότι οι 8 από τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας δεν πρόκειται να πάρουν άδεια. Mεταξύ αυτών και 4 μεγάλες, δίχως να τις κατονομάσουν. Τότε συζητήσαμε για το τι ποδόσφαιρο θα βλέπαμε την επόμενη χρονιά και καταθέσαμε τις ιδέες για το πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν οι ποινές. Καταλήξαμε στην απόφαση να γίνονται μεταγραφές μόνο παικτών κάτω των 22 χρονών και Έλληνες. Ίσως ήταν μια απόφαση που πάρθηκε στο πόδι, βιαστικά και χωρίς μεγάλη σκέψη. Αλλά ήταν μια απόφαση. Μετά τα αποτελέσματα, εμφανίστηκαν ομάδες που δεν πήραν την άδεια και ζήτησαν να αλλάξουν οι αποφάσεις. Δηλαδή, 4 αποφάσεις μέσα σε λίγους μήνες. Έχει καταντήσει αυτό το πράγμα, δεν μπορώ να πω τι”.

Για το αν η πρόταση για 19 ομάδες είναι η τελευταία ελπίδα του Εργοτέλη να μείνει στην Σούπερ Λίγκα: “Ο Εργοτέλης έχει και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Είναι οι δύο υποθέσεις του Πανιωνίου και υπάρχουν και άλλα, που θα τα μάθετε. Όποιοι νομίζουν ότι θα αφήσουμε την υπόθεση, είναι γελασμένοι”.

 

To Top