Ο Ταϊβανέζος Λιν μαγεύει το ΝΒΑ, αλλά δεν κέρδισε ποτέ τον Μαυραειδή!

Στο ΝΒΑ ο σταρ των τελευταίων ημερών δεν είναι ούτε ο Κόμπι Μπράιαντ, ούτε ο Λεμπρόν Τζέιμς. Είναι ο Τζέρεμι Λιν, Αμερικανός πλέι μέικερ, με καταγωγή από την Ταϊβάν, που ήρθε από το πουθενά και έχει “αναστήσει” τους Νικς! Αυτόν που δεν μπορούν να… κάνουν κουμάντο οι ΝΒΑερς, τον έχει κερδίσει τέσσερις φορές ο Νταν Μαυραειδής στα ντέρμπι… μίσους μεταξύ Πρίνστον και Χάρβαρντ!

Τα δύο συγκεκριμένα πανεπιστήμια έχουν μεγάλη κόντρα σε άλλο επίπεδο, καθώς είναι δύο από τα πιο φημισμένα στα τμήματα πολιτικών επιστημών, οικονομικών, αλλά και ιατρικής. Μοιραία η κόντρα μεταφέρεται και στα παρκέ.
Ο Νταν Μαυραειδής αποφοίτησε από τον Πρίνστον (από εκεί αποφοίτησε και ο Ντέιβιντ Μπλατ), ο Τζέρεμι Λιν από το Χάρβαρντ. Οι δύο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι τέσσερις φορές στη διάρκεια της παρουσίας τους στα δύο πανεπιστήμια. Ο Μαυραειδής δεν έχει χάσει ποτέ από τον Λιν!

mavraidesΤην περίοδο 2008-09 ο παίκτης του Άρη κέρδισε δύο φορές το Χάρβαρντ και τον Λιν. Την πρώτη εκτός έδρας με σκορ 77-71, έχοντας 22 πόντους και 2 ριμπάουντ (Λιν 27π., 6ρ., 4ασ.), τη δεύτερη εντός έδρας με σκορ 58-55 (Μαυραειδής 6π. – Λιν 13π.).

Άλλες δύο νίκες ήρθαν την περίοδο 2009-10. Μέσα στο Χάρβαρντ με σκορ 56-53 (Μαυραειδής 14π., 6ρ., 2ασ.) η πρώτη και μέσα στο Πρίνστον με σκορ 54-51 (Μαυραειδής 5π. – Λιν 8π.) η δεύτερη…

Ο Λιν μπήκε στο ΝΒΑ χωρίς να γίνει ντραφτ την περσινή χρονιά, παίζοντας κάποια παιχνίδια για τους Ουόριορς. Φέτος τον επέλεξαν οι Νικς… κατά λάθος και κάνει θαύματα! Τα ξημερώματα είχε 27 πόντους, 11 ασίστ και το νικητήριο τρίποντο στη νίκη των Νικς μέσα στο Τορόντο επί των Ράπτορς, ενώ η φανέλα του είναι πιο ακριβή από αυτή του Καρμέλο Άντονι και αυτή τη στιγμή πουλάει περισσότερο ακόμα και από του Αμάρε Στουντεμάιρ!

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top