ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Τζιότζιος για την τετράχρονη παρουσία του στις «κίτρινες», την παραίτησή του και την άνοδο των γυναικών!

Για τέσσερα χρόνια ο Τάσος Τζιότζιος ήταν μέλος της οικογένειας του Άρη, καταφέρνοντας να οδηγήσει το τμήμα των κορασίδων στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων Θεσσαλονίκης και δύο πανελληνίων πρωταθλημάτων. Μάλιστα, έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο ίδιος, πριν από λίγες ημέρες, υπέβαλε την παραίτηση του.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο PRESSARIS για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, αλλά και για τη φετινή χρονιά.

«Ήταν τέσσερα υπέροχα χρόνια, με πάρα πολλές εμπειρίες, με πολύ καλές σχέσεις με παιδιά και γονείς, και με κορυφαίες στιγμές την κατάκτηση των δύο πανελληνίων πρωταθλημάτων», τόνισε αρχικά, ενώ ερωτηθείς για το αν ξεχωρίζει κάποια στιγμή, είχε να πει:

«Δεν ξεχωρίζω κάποιο. Η ψυχή που δόθηκε και τα τέσσερα χρόνια ήταν η ίδια. Δουλέψαμε με πολλή αγάπη και με πολύ μεράκι με όλα τα κορίτσια».

Επίσης, ο Τάσος Τζιότζιος αναφέρθηκε και στη φετινή πορεία της ομάδας, που κατέλαβε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας την ήττα από τον ΠΑΟΚ στον τελικό της ΕΚΑΣΘ.

«Τα ηλικιακά πρωταθλήματα έχουν πάντα τις ιδιαιτερότητές τους. Μπορείς κάλλιστα να τα χάσεις και τα κερδίσεις. Όπως, λοιπόν, κερδίζαμε στις λεπτομέρειες τις προηγούμενες χρονιές, έτσι φέτος μας κέρδισαν», ενώ φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως «βέβαια, η ήττα αυτή στον τελικό δεν έχει καμία σχέση με την απόφασή μου να μην συνεχίσω στην ομάδα. Ήταν μια ειλημμένη απόφαση, καθώς για διαφόρους λόγους δεν ένιωθα καλά πλέον στον Άρη».

Τέλος, ο έμπειρος προπονητής, που για μία σεζόν κάθισε και στον πάγκο της γυναικείας ομάδας, σχολίασε για την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια:

«Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε πριν τέσσερα χρόνια, όταν ο σύλλογος αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες, ήταν να δώσουμε βάση στην υποδομή, με αποτέλεσμα αυτό να φέρει τρία πρωταθλήματα ΕΚΑΣΘ, δύο πανελλήνια και εφτά παιδιά στην Εθνική. Τα παιδιά που στήριξαν πέρυσι την ομάδα προέρχονταν κατά κύριο λόγο από τις ακαδημίες της και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όπως φυσικά και η επιστροφή του Άρη στην Α1!».

To Top