ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πάιλος στο PRESSARIS: “Τιμή μας να υποδεχθούμε μια ομάδα σαν τον Άρη στην Δανία”

Μιλώντας με τον τεχνικό διευθυντή των Μπάκεν Μπέαρς, Μίκαελ Πάιλος, μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει το μέγεθος του Άρη στην Ευρώπη, το βεληνεκές του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ. Ναι, είναι γνωστά αυτά, αλλά είναι πάντοτε χρήσιμο να ακούγονται, να λέγονται και να καταγράφονται.

Ο έκτακτος συνεργάτης του PRESSARIS, Κωνσταντίνος Βελιτσικάκης επικοινώνησε με τον Μίκαελ Πάιλος και η συνέντευξή του έχει πραγματικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για μια ομάδα και μια χώρα όπου στο μπάσκετ τώρα αναπτύσσεται και ο Άρης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

«Υπάρχει ενθουσιασμός στις τάξεις της ομάδας, αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ο Άρης είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, με μεγάλη παράδοση και για μας είναι τιμή που θα υποδεχθούμε μία τέτοια ομάδα στη Δανία, μία μικρή μπασκετικά χώρα.

Δέκα χρόνια πριν δεν μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή θα αγωνιζόμασταν κόντρα σε ομάδες όπως ο Άρης, η Μονακό, η Φρανκφούρτη ή η Νίμπουρκ», σχολίασε αρχικά ο παράγοντας των Μπέαρς.

“Δέκα ετών έβλεπα τον Γκάλη να σκοράρει 48 πόντους…”

Στις 26 Οκτώβρίου, οι Μπάκεν Μπέαρς επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Τι αποκόμισε ο Μίκαελ Πάιλος; «Θα σας πω μία μικρή ιστορία… Όταν ήμουν 10 χρονών, παρακολούθησα μαζί με τον πατέρα μου το παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Δανίας κόντρα σε αυτή της Ελλάδος. Σε αυτό το παιχνίδι αγωνίστηκε ο Νίκος Γκάλης κι αν θυμάμαι καλά κατάφερε να σκοράρει 48 πόντους!

Δημιουργεί πραγματικά δέος το ότι μπόρεσα να επισκεφτώ τις εγκαταστάσεις της ομάδας όπου αυτός ο παίκτης μεγαλούργησε, τη σάλα που φέρει το όνομά του, μοναδική εμπειρία. Σκεφτείτε πως τα τελευταία χρόνια νιώθαμε τυχεροί όταν αντιμετωπίζαμε ομάδες από τη Σουηδία.

Κατά την παρουσία μου στη Θεσσαλονίκη, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με ορισμένους εκπροσώπους παικτών, οι οποίοι μου μετέφεραν πληροφορίες αναφορικά με τον Άρη και το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα από τέτοιου είδους ταξίδια μαθαίνουμε για το τι απαιτείται ώστε το επίπεδο και η οργάνωση μίας ομάδας να συγκριθεί με αυτά του Άρη».

mickael_piloz_bears

Η διαφορά επιπέδου ανάμεσα στο πρωτάθλημα της Δανίας και το Τσάμπιονς Λιγκ θεωρείται μεγάλη και είναι όπως παραδέχθηκε ο τεχνικός διευθυντής των Μπάκεν Μπέαρς: «Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Για παράδειγμα, στον αγώνα κόντρα στη Νίμπουρκ δεχθήκαμε 114 πόντους και δύο μέρες αργότερα σε αγώνα για το δανέζικο πρωτάθλημα καταφέραμε και κρατήσαμε τον αντίπαλό μας στους 41 πόντους. Συνολικά, οι ομάδες και οι παίκτες που αγωνίζονται είναι καλύτεροι.

Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι η αγωνιστική μας παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι καλή, όμως η έλλειψη εμπειρίας αποτελεί σημαντική παράμετρο στο τελικό αποτέλεσμα. Επίσης, η διαφορά σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μπάτζετ είναι εξίσου μεγάλη.

Για παράδειγμα, ο μηνιαίος μισθός του Ντέβιν Μαρμπλ ίσως ισοδυναμεί με το συνολικό αγωνιστικό μπάτζετ των Μπάκεν Μπέαρς. Εμείς από την πλευρά μας παλεύουμε, μαθαίνουμε και συλλέγουμε εμπειρίες για να γινόμαστε καλύτεροι».

“Να προσελκύσουμε ακόμα καλύτερους παίκτες στο μέλλον”

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς το Τσάμπιονς Λιγκ χτύπησε την πόρτα των Μπάκεν Μπέαρς. Για το πώς αντιμετωπίζεται η διοργάνωση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Μίκαελ Πάιλος εξήγησε: «Αρχικά, πήραμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στα προκριματικά της διοργάνωσης και η κληρωτίδα μας έφερε αντιμέτωπους με την ομάδα της Σάσαρι. Λόγω κάποιων αλλαγών στις εκ νέου συμμετοχές ομάδων αγωνιστήκαμε κόντρα στην Ταρτού από την Εσθονία, την οποία και κερδίσαμε δύο φορές.

Η αλήθεια είναι πως ο τοπικός Τύπος αντιμετωπίζει το Τσάμπιονς Λιγκ ως μία κορυφαία και σοβαρή διοργάνωση. Φυσικά, το όνομα αποτελεί πόλο έλξης, το οποίο είναι καλύτερο από αυτό του FIBA Eurochallenge».

Αναφορικά με τα καθήκοντά του ως τεχνικός διευθυντής των Μπέαρς επεσήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε το πρόγραμμά μου ήταν τόσο γεμάτο, όσο τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Την ίδια στιγμή όμως, αποτελεί μοναδική εμπειρία, τόσο για μένα όσο και για όλους της ανθρώπους της ομάδας, καθώς το Τσάμπιονς Λιγκ θέτει τον πήχη ψηλά στη λειτουργία μίας ομάδας.

Μέχρι την περασμένη σεζόν δεν υπήρχε καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου με το πέρας ενός αγώνα μας. Διανύουμε μία φάση όπου όλοι μαθαίνουμε, είναι μεν δύσκολο να ανταποκριθούμε σε όλες τις απαιτήσεις, όμως πιστεύω πως το θετικό αποτέλεσμα φαίνεται εντός κι εκτός παρκέ.

Εύχομαι να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, όχι μόνο τη φετινή σεζόν κι ενδεχομόνως να καταφέρουμε να προσελκύσουμε ακόμη καλύτερους παίκτες τα επόμενα χρόνια».

“Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την ατμόσφαιρα των φιλάθλων του Άρη”

Οι φίλαθλοι των Μπέαρς γεμίζουν το γήπεδο, στηρίζουν την ομάδα. «Οι φίλαθλοί μας είναι φανταστικοί, μας ακολουθούν όπου κι αν παίζουμε στην Ευρώπη.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στις τάξεις των φιλάθλων μας, όμως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τον Άρη, όπου ο μέσος όρος ξεπερνάει τους 3.000 ανά παιχνίδι.

Το ίδιο ισχύει και για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Άρη, όταν και τραγουδούν για την ομάδα τους. Η φιλοσοφία δεν είναι η ίδια στη Δανία, καθώς τα πράγματα είναι αρκετά ήσυχα», σχολίασε ο Πάιλος.

Κλείνοντας εξήγησε την σημασία ενός event που έγινε στην έδρα των Μπέαρς όταν στην διάρκεια ενός αγώνα πρωταθλήματος οι φίλαθλοι πέταξαν εκατοντάδες αρκουδάκια στο παρκέ: «Για το συγκεκριμένο γεγονός επηρεαστήκαμε από το πρωτάθλημα χόκεϊ στον Καναδά. Ήταν κάτι που θέλαμε να κάνουμε και με την συμμετοχή των φιλάθλων μας, αναφορικά με την κοινωνική μας προσφορά. Έτσι κι έγινε.

Οι φίλαθλοι πέταξαν αρκουδάκια στο παρκέ όταν και η ομάδα μας ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο της αναμέτρησης. Εν συνεχεία, τα αρκουδάκια συγκεντρώθηκαν και θα δοθούν σε φτωχές οικογένειες.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχής χρονιά που διοργανώσαμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση και αυτή η κίνηση γίνεται θερμά αποδεκτή από την τοπική κοινωνία. Αυτό θέλουμε να επιτύχουμε άλλωστε σαν ομάδα μπάσκετ που δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο».

To Top