ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Πήρε» η μπάλα και τους Ιταλούς διαιτητές στην κόντρα Ευρωλίγκας-FIBA

Η κόντρα μεταξύ Ευρωλίγκας και FIBA δεν έχει κόστος μόνο για τις ομάδες που συμμετέχουν στους θεσμούς, αλλά και για τους διαιτητές.

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», οι Πατέρνικο, Σαχίν και Λαντσαρίνι, απειλούνται με διαγραφή από τους πίνακες διαιτησίας, καθώς εξέφρασαν την επιθυμία να σφυρίζουν και σε αγώνες του Eurocup.

Οι τρεις Ιταλοί διαιτητές είχαν υπογράψει συμβόλαιο με την ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης της χώρας τον Ιούλιο, στο οποίο υπήρχε όρος να σφυρίζουν μόνο σε αγώνες που εγκρίνονται από την Παγκόσμια και την εγχώρια ομοσπονδία, ενώ, πριν από δύο εβδομάδες, την ενημέρωσαν πως θα συμμετέχουν σε αγώνες του Eurocup και ζητούσαν την άδεια της.

Ωστόσο, η ομοσπονδία απέρριψε το αίτημα τους και τους ενημέρωσε πως εάν σφυρίξουν σε αγώνα του Eurocup, τότε δεν θα τους επιτρέπεται πλέον να οριστούν στη Serie A και θα διαγραφούν από τους πίνακες.

Συν τοις άλλοις, η ομοσπονδία είναι έτοιμη να «σπάσει» τα συμβόλαια των τριών διαιτητών και να ζητήσει και αποζημίωση για τη «ζημία».

Ο Πατέρνικο δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει την προσπάθειά του και είναι πολύ πιθανό να σφυρίξει σε αγώνα του Eurocup, τη στιγμή που οι Σαχίν και Λαντσαρίνι δεν θα πάρουν μέρος σε κάποιο αγώνα του Eurocup ή της Ευρωλίγκας.

Την Κυριακή (16/10, 21:45) η Αρμάνι Μιλάνο θα φιλοξενήσει την Βαρέζε κι είναι πολύ πιθανό αυτή η αναμέτρηση να είναι και η τελευταία για τον Πατέρνικο, ο οποίος έχει σφυρίξει σε 600 παιχνίδια του ιταλικού πρωταθλήματος και είναι διεθνής από το 2003.

Ακόμη, όπως υποστηρίζει το ίδιο δημοσίευμα, ο Λαντσαρίνι έστειλε ένα γράμμα στην ιταλική ομοσπονδία, όμως, δεν πήρε καμία απάντηση.

Τέλος, αναφέρεται πως η Ευρωλίγκα είναι έτοιμη να προσφέρει στους διαιτητές, στο πλαίσιο κυρώσεων της FIBA, ένα τριετές συμβόλαιο χωρίς όριο ηλικίας και να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

To Top