ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αδειοδότηση ΚΑΕ: Προθεσμία σε Άρη για να καταθέσει τη συμφωνία με το Παλέ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδρίασε σήμερα εξετάζοντας τους φακέλους των ΚΑΕ για να προχωρήσει στην αδειοδότησή τους ή όχι. 

Η ΚΑΕ Άρης κατέθεσε τον φάκελο της αδειοδότησης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, με το μόνο που απομένει είναι  η τυπική διευθέτηση για το θέμα του Παλέ και η κατάθεση της συμφωνίας που έγινε σε προφορικό επίπεδο.

Η ΕΕΑ έδωσε προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη (28 Σεπτεμβρίου), όταν και θα συνεδριάσει και πάλι, ενώ όπως σημειώθηκε από χθες, υπήρξε επικοινωνία του προέδρου του Παλέ, Γιώργου Διονά με την Επιτροπή, ο οποίος επιβεβαίωσε την συμφωνία με τον Άρη και πλέον απομένει μόνο το τυπικό σκέλος της υπόθεσης.

H κιτρινόμαυρη ΚΑΕ ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση του γηπέδου για διακανονισμό (ύψους 200.000 ευρώ περίπου) που αντιστοιχούν σε οφειλές από το 2012. Θυμίζουμε ότι με βάση τον αθλητικό νόμο ο Άρης θα πρέπει να καταβάλει ως χρήστης του γηπέδου το 15% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων στην Πολιτεία.

Στην ΚΑΕ Άρης εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα σταλεί από την ΓΓΑ η σχετική σύμβαση παραχώρησης χρήσης γηπέδου στην ΕΕΑ ώστε ακολούθως να δοθεί από την Επιτροπή η άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΚΑΕ:
1.  ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
2.  ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
3.   ΚΑΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
4.   ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Η πλευρά του Πανιωνίου δεν προσκόμισε εγγυητική τραπέζης και παρουσιάζει ένα σωρό οικονομικά ζητήματα (με κυριότερες τις οφειλές προς παίκτες), ωστόσο από την ΕΕΑ δόθηκε μία τελευταία παράταση, μέχρι την προσεχή Δευτέρα, για να αποφασίσει οριστικά την τύχη των Νεοσμυρνιωτών. Την ίδια ώρα, ο Ηρακλής δηλώνει έτοιμος για να καλύψει το κενό που τυχόν προκύψει και να παίξει εκείνος στην Α1.

Όσον αφορά στον Γυμναστικό Λάρισας-Φάρο, υπάρχει ένα ζήτημα που αφορά την έδρα της και δεν έχει λυθεί, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα για το σύλλογο που έχει κάνει και μεταγραφές.

 

 

To Top