Πρόκριση για την Εθνική Νέων μέσω… Λιθουανίας!

Η Λιθουανία νίκησε την Ουγγαρία και παράλληλα έδωσε στην Εθνική μας ομάδα Νέων το “εισιτήριο” για τη β’ φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Λιθουανία ήταν καλύτερη από την Ουγγαρία επικράτησε με 76-62 και παράλληλα έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Α’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κρήτη.

Αυτή η νίκη έδωσε παράλληλα, στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πρόκριση για τη β’ φάση της διοργάνωσης. Οι Λιθουανοί μετράνε σε τρεις αγώνες ισάριθμες νίκες (3-0), οι Βρετανοί έχουν 2-1 και οι Ούγγροι 1-2. Η Εθνική μας σε τέσσερα παιχνίδια έχει ρεκόρ 2-2.

Αύριο (12/7), λοιπόν έχουμε τα παιχνίδια Λετονία – Ουγγαρία και Λιθουανία – Μεγάλη Βρετανία. Αν οι Ούγγροι νικήσουν τους Λετονούς θα έχουν το ίδιο ρεκόρ με εμάς, ενώ σε περίπτωση που η Λιθουανία επικρατήσει της Μεγάλης Βρετανίας θα την στείλει και εκείνη στο 2-2. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε Ουγγαρία, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία στο 2-2, με τους Βρετανούς να μένουν εκτός συνέχειας, καθώς στην διαφορά πόντων θα έχουν -6. Η Εθνική μας θα έχει -1 και η Ουγγαρία +7.

Αν η Ουγγαρία νικήσει τη Λετονία και η Μ. Βρετανία την Λιθουανία, τότε οι Βρετανοί θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου με ρεκόρ 3-1, αφήνοντας στην δεύτερη τους Λιθουανούς. Οι Ούγγροι θα είναι ισόβαθμοι με εμάς, αλλά θα έχουν το -2 από το μεταξύ μας ματς, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός συνέχειας. Και τέλος υπάρχει και το σενάριο ήττας των Ούγγρων από τους Λετονούς που τους αφήνει και πάλι εκτός.

Αν η Εθνική προκριθεί μαζί με τις Λιθουανία και Μ. Βρετανία δεν θα μεταφέρει νίκη στη β’ φάση, αν περάσει με τις Λιθουανία και Ουγγαρία θα μεταφέρει το θετικό αποτέλεσμα επί των Ούγγρων.

Α’ Όμιλος

1. Λιθουανία 3-0 6

2. Ελλάδα 2-2 6

3. Μ. Βρετανία 2-1 5

4. Ουγγαρία 1-2 4

5. Λετονία 0-3 3

To Top