ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Πρόκριση για την μαθητική ομάδα Φόρμουλα 1 στο Τέξας με τη στήριξη της οικογένειας Λάσκαρη (photos)

Μια από τις παράλληλες δράσεις του ιδρύματος Λάσκαρη και φυσικά ιδέα της οικογένειας Λάσκαρη είναι η στήριξη της ομάδας Global Racers, που αποτελείται από μαθητές του Ανατόλια και συμμετέχει στον διαγωνισμό «F1 in schools», που έχει σκοπό την κατασκευή μοντέλου της Φόρμουλα 1 σε κλίμακα 1/20!

Η μαθητική ομάδα συμμετείχε στους τελικούς που έγιναν στην Αθήνα και πήρε την πρόκριση για το Τέξας, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Όπως αναφέρεται στην σελίδα του ιδρύματος στο facebook «το Lascaris foundation πρεσβεύει την ιδέα ότι η μόρφωση δεν περιορίζεται απλώς στην εκμάθηση ανάγνωσης, υπολογισμών και λογικής σκέψης, αλλά και στη δυνατότητα των ανθρώπων να αισθανθούν και οι ίδιοι κομμάτι της παγκόσμιας κοινότητας.

Για τον σκοπό αυτό, το LF βοηθάει την σχολική ομάδα Global Racers του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, στο διαγωνισμό  “F1 in schools”  που σκοπό έχει την σχεδίαση, ανάλυση, κατασκευή και επιχειρηματική ανάδειξη ενός μοντέλου Formula 1 κλίμακας 1/20 του κανονικού”.

Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλαν οι… νικητές μαθητές:

laskaris rac

 

To Top