ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώτο βήμα πρόκρισης στους “8” με συνταγή… Στρασμπούρ! (PRESSARIS LIVE, 19:30)

Η Βιλερμπάν δεν είναι Στρασμπούρ, αλλά ο Άρης έτσι ακριβώς θέλει να την δει σήμερα (19:30) στο Αλεξάνδρειο και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι κίτρινοι γνωρίζουν πολύ καλά τις διαφορές των δύο διαδοχικών αντιπάλων τους από την Γαλλία. Το τεχνικό επιτελείο έχει αναλύσει στους παίκτες την πρωταθλήτρια Γαλλίας, η οποία δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Στρασμπούρ, αλλά είναι πιο γεμάτη και πιο έμπειρη ομάδα.

Για τον Άρη δεν θα πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση του αγώνα. Το 71-52 του πρώτου αγώνα με την Στρασμπούρ κολάκευε τους Γάλλους και όχι τον Άρη, απόδειξη της εξαιρετικής απόδοσης που είχε η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Πως δημιουργήθηκε εκείνο το +19; Μέσα από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία, μέσα από την πίεση σε κάθε εκατοστό του παρκέ, μέσα από την διάθεση και την ενέργεια που έβγαλαν στο παρκέ όλοι ανεξαιρέτως. Αυτά έφεραν τα 26 λάθη της Στρασμπούρ και το +19.

Οδηγός είναι εκείνο το ματς για την σημερινή μάχη. Οι ίδιοι που τα έκαναν όλα σχεδόν τέλεια πριν λίγες βδομάδες στο Παλέ καλούνται να επαναλάβουν την απόδοσή τους.

Ο Άρης οφείλει να κερδίσει πρώτα το μυαλό των Γάλλων και αυτό θα το κάνει βγάζοντας όλη την επιθυμία του για νίκη. Από εκεί ξεκινούν όλα. Ο κόσμος θα είναι εκεί που πρέπει, όπως πρέπει. Η ομάδα πρέπει να θυμηθεί πως έχει πολλές δυνατότητες, να αφήσει στην άκρη τα όποια αγωνιστικά προβλήματα που λογικό είναι να υπάρχουν με τον τραυματισμό του Ντραγκίσεβιτς και την ανετοιμότητα του Γκόρντον.

Όπως εύστοχα παρατήρησε χθες ο Άγγελος Τσαγκαράκης των Τρικάλων στο PRESSARIS ως ουδέτερος παρατηρητής, πλέον σε αυτά τα παιχνίδια όλα είναι θέμα καρδιάς και αφοσίωσης.

Η Βιλερμπάν δεν είναι το φόβητρο. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανή να τρομάξει τον Άρη, ειδικά μέσα στο Αλεξάνδρειο. Συνεπώς και πάλι πρώτος “αντίπαλος” του Άρη είναι ο εαυτός του. Στο χέρι των παικτών και του Πρίφτη είναι να έρθει καταρχήν η νίκη και έπειτα όσο το δυνατόν καλύτερη διαφορά.

To Top