ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πώς η παρουσία του Σανικίτζε βελτίωσε το επιθετικό παιχνίδι του Άρη

Η εικόνα του χθεσινού Άρη σίγουρα χαροποίησε τον Δημήτρη Πρίφτη, γιατί είδε προβλήματα που παρουσίασε η ομάδα του στα προηγούμενα φιλικά, να βρίσκουν λύσεις, κυρίως στην επιθετική λειτουργία και τις συνεργασίες. 

Εννοείται πως οι 11 ασίστ του Βίκτορ Σανικίτζε μαρτυρούν την ποιότητα που έχει ο Γεωργιανός ως δημιουργός μέσα στο γήπεδο. Η ικανότητά του έχει να κάνει με την εμπειρία του και την μπασκετοσύνη του. Βρήκε σχεδόν όλες τις σωστές πάσες για το ελεύθερο σουτ, είτε από μέσα προς τα έξω, είτε από έξω προς τα μέσα.

Τέτοιες πάσες υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι, απλώς είτε λόγω απειρίας, είτε λόγω ικανότητες δεν δόθηκαν στα προηγούμενα φιλικά. Με την παρουσία του Σανικίτζε οι κίτρινοι μπόρεσαν να βελτιώσουν και τις αποστάσεις τους, βρήκαν παιχνίδι και μέσα από την ρακέτα και αυτό τους έδωσε την δυνατότητα για αρκετά ελεύθερα σουτ. Ήταν και σε καλή μέρα οι περιφερειακοί, έβαλαν τα τρίποντα (10/22) και έτσι δημιουργήθηκε η διαφορά, αλλά και οι 28 ασίστ, αριθμός πολύ μεγάλος και που για τον τωρινό Άρη ήταν μεγάλη έκπληξη, βάσει της εικόνας που είχε παρουσιάσει στα προηγούμε φιλικά.

Είναι λογικό να υπάρχει ικανοποίηση, όπως είναι λογικό αυτή να μην εκφράζεται δημόσια ακόμα από τον Πρίφτη, διότι βλέπει ότι η ομάδα του χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά και στην άμυνα και στην επίθεση και πάνω από όλα χρειάζεται χρόνο για να βρει μια σταθερή απόδοση.

To Top