ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πώς περιορίζεται η δράση των Μπάκνερ – Καββαδά και πως λύνεται αυτό το πρόβλημα

Ένα από τα πολλά προβλήματα λειτουργίας που παρουσιάζει ο Άρης στην επίθεσή του είναι το παιχνίδι μέσα στην ρακέτα, εκεί όπου θα πρέπει να βελτιωθούν άμεσα οι αντιδράσεις των περιφερειακών, ώστε να τροφοδοτούνται σωστά και ο Έρικ Μπάκνερ και ο Βασίλης Καββαδάς.

Δύο στοιχεία βοηθούν τους δύο σέντερ να πάρουν την μπάλα εκεί που πρέπει και να γίνουν απειλητικοί, κάνοντας παράλληλα πιο απρόβλεπτο το παιχνίδι όλης της ομάδας. Το πρώτο είναι να βλέπουν οι περιφερειακοί τις σωστές πάσες και το δεύτερο είναι να υπάρχουν στο γήπεδο οι σωστές αποφάσεις. Μέχρι σήμερα σε όσα παιχνίδια έχουν γίνει στο Αλεξάνδρειο και υπήρχε εικόνα, αυτά τα δύο λίγες φορές συνέβησαν.

Οι περιφερειακοί καθορίζουν σε μια ομάδα πόσο θα συμμετέχουν στο επιθετικό παιχνίδι οι ψηλοί, διότι αυτοί έχουν την μπάλα. Αν δεν υπάρχουν οι σωστές πάσες και οι σωστές αποστάσεις, περιορίζεται αυτόματα η δράση των ψηλών, ειδικά των δύο συγκεκριμένων που δεν έχουν παιχνίδι από μακρινή απόσταση.

Εκεί ακριβώς “κολλάει” και η δήλωση του Δημήτρη Πρίφτη χθες μετά τον αγώνα για την δουλειά που χρειάζεται η ομάδα του στο “μέσα παιχνίδι”.

To Top