ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σίμτσακ: “Αύριο είναι Άρης εναντίον Άρη!”

Ο Βασίλης Σίμτσακ είπε μια από τις πολλές πραγματικότητες που βιώνει ο Άρης. Και αυτό το παιχνίδι που έρχεται δεν είναι εναντίον των Μπάκεν Μπέαρς, αλλά εναντίον του ίδιου του εαυτού του…

Ο έμπειρος σέντερ τόνισε: “Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, είναι προφανές αυτό. Προερχόμαστε από μια δύσκολη ήττα και δεν είναι η ήττα που πειράζει, γιατί μπορεί να είναι ο άλλος καλύτερος και να σε κερδίσει. Ο τρόπος που ήρθε, η προσπάθεια που δεν καταβάλαμε στο γήπεδο είναι που κάνουν να υπάρχει αυτός ο προβληματισμός. Έχουμε αύριο ένα παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ με μια ομάδα άγνωστη προς εμάς, η οποία έχει έναν περίεργο τρόπο παιχνιδιού, με πολλά σουτ, πολλές φορές ανοργάνωτα, με πολύ επιθετικό ριμπάουντ και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη”.

Για το αν οι νίκες είναι βάλσαμο ο Σίμτσακ παραδέχθηκε πως “δεν είναι μόνο οι νίκες. Είναι και ο τρόπος που θα έρθουν. Αν κερδίσουμε αύριο με 5-6 πόντους διαφορά δεν θα βοηθήσει, ίσα ίσα θα κρύψει πράγματα. Το θέμα είναι να βγάλουμε στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό μας, να βγάλουμε αυτοματισμούς και εφόσον έχουμε δείξει ότι δεν μπορούμε να σκοράρουμε πάνω από 70 πόντους, ας προσπαθήσουμε περισσότερο στην άμυνα, να δεχθούμε 50 αντί για 60”.

Για το τι δεν πάει καλά είπε ότι “είναι θέμα συνεργασιών, τρόπου σκέψης μέσα στο γήπεδο. Το ελληνικό πρωτάθλημα θέλει πολύ μυαλό, έχουμε χάσει την χημεία μας, τον τρόπο σκέψης και πλέον μπαίνει και το θέμα της αυτοπεποίθησης. Σημασία δεν έχει πόσα άστοχα σουτ κάνεις, αλλά να προσπαθείς. Πρέπει να το αφήσουμε στο παρελθόν ότι έχει γίνει, να το κάνουμε μια νέα αρχή, ένα νέο βήμα”.

Για το αν είναι θετικό ότι οι Μπέαρς δεν είναι ομάδα με πολύ μεγάλη δυναμικότητα απάντησε: “Είμαστε σε τέτοιο σημείο που όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Αυτό οφείλεται στην δική μας εικόνα. Δεν αντιμετωπίζουμε τους Δανούς αύριο, αλλά τον εαυτό μας. Είναι Άρης εναντίον Άρη. Πρέπει να αποβάλλουμε τα αρνητικά στοιχεία”.

Για την απουσία του Καββαδά σχολίασε: “Είναι πολύ μεγάλη απουσία για την ομάδα. Τελείωνε μπάλες με πλάτη στο καλάθι, πρέπει να βρούμε τρόπο να αναπληρώσουμε το κενό του, να γίνουμε όλοι σημαντικοί για την ομάδα και να πάρουμε τις νίκες”.

To Top