ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σίμτσακ: “Είμαστε για να μας δένουν!”

Ο Βασίλης Σίμτσακ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του. Παραδέχθηκε πως ο φετινός Άρης είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα και πως δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό από το ξεκίνημα μέχρι σήμερα.

Ο έμπειρος σέντερ περιέγραψε με… γλαφυρό τρόπο τον Άρη. “Είδαμε το γνωστό πρόσωπο της ομάδας. Είμαστε μια αλλοπρόσαλλη ομάδα. Είμαστε ικανοί για το καλύτερο και συγχρόνως είμαστε ικανοί και για το χειρότερο, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα”, επεσήμανε ο Σίμτσακ για τον αγώνα στο Στρασβούργο, προσθέτοντας πως “το πρώτο ημίχρονο και η τρίτη περίοδος ήταν καταστροφικά για μας. Πραγματικά ότι είχαμε πει στην άμυνα, δεν εκτελούσαμε τίποτα! Άλλα λέγαμε, άλλα κάναμε… Στη τελευταία περίοδο είπαμε ότι είναι 10 λεπτά, πρέπει να μπούμε και να τα δώσουμε όλα. Στην τρίτη περίοδο είχαμε μέχρι το τέλος δύο ομαδικά φάουλ, ενώ αυτοί κυνηγούσαν στο σκορ! Με λίγο καλή κυκλοφορία της μπάλας, λίγο άμυνα, λίγο καλά στα ριμπάουντ, καταφέραμε και χάσαμε με αυτή τη διαφορά και προκριθήκαμε”.

Σε ερώτηση για το αν έχει εξήγηση για τον χαρακτηρισμό “αλλοπρόσαλλη” απάντησε: “Όχι, εγώ δεν έχω. Πραγματικά. Ότι και να με ρωτήσετε… Είμαστε ικανοί να πάμε να κερδίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα εκτός 20 πόντους…”.

Για το οξύμωρο στον προχθεσινό αγώνα πως ο Άρης αντδρασε σωστά όταν το γήπεδο της Στρασμπούρ πήρε φωτιά και η ομάδα του βρισκόταν πίσω με 22 πόντους σχολίασε: “Δεν υπάρχει εξήγηση. Και εμείς αυτό προσπαθούμε να καταλάβουμε. Κάθε μέρα μιλάμε όλοι μαζί, βλέπουμε φάσεις, συζητάμε να βρούμε αυτή τη λύση. Προς το παρόν δεν υπάρχει…”.

Για την Βιλερμπάν, επόμενη αντίπαλο του Άρη επεσήμανε: “Δεν την έχω δει καθόλου. Είναι άλλη μια γαλλική ομάδα, θεωρώ ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με το ίδιο στιλ. Πολύ γρήγορο μπάσκετ, με τρίποντα αν και δεν έχει το ίδιο τρίποντο με το Στρασβούργο. Πάμε παιχνίδι – παιχνίδι. Και τώρα με τον Κόροιβο δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Σας έχω πει, είμαστε μια αλλοπρόσαλλη ομάδα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, ματς με το ματς και προχωράμε, όπους μας βγάλει”.

Για την παρουσία του κόσμου από όλη την Ευρώπη και στο Στρασβούργο σχολίασε: “Όπου κι αν έχουμε παίξει είναι μαζί μας. Στα εύκολα είναι όλοι καλά. Στα δύσκολα είναι πάντα δίπλα μας. Μας χειροκρότησαν μετά από μια δύσκολη ήττα στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Με την Στρασμπούρ η διαφορά έφτασε στους 22 πόντους, αλλά ακόμα ήταν εκεί και μας στήριζαν… Και αυτοί είναι για καρδιογραφήματα και εμείς όμως είμαστε για… μέσα, είμαστε για να μας δένουν!”.

To Top