Σαρικόπουλος: “Όλοι δακρύσαμε, ακόμα κι εγώ που δεν έχω ζήσει τον Γκάλη”

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος γεννήθηκε το 1990. Τον Γκάλη δεν τον έζησε. Τον έμαθε όμως, όπως ήξερε πολύ καλά τι εστί η χθεσινή βραδιά για τον Γκάλη, αλλά και για τον Άρη. Ομολόγησε παρα ταύτα πως αυτό που έζησε ήταν πάρα πολύ μεγάλο!

Οι δηλώσεις του σέντερ του Άρη στα “Αθλητικά Νέα”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε φυσικά στην χτεσινή βραδιά: «Στην εκδήλωση, όλοι δακρύσαμε. Ακόμη και εγώ που δεν έχω ζήσει τον Γκάλη. Χτες κατάλαβα κάποια πράγματα. Δεν είναι εύκολο να ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο. Είμαστε πολύ τυχεροί που ήμασταν σε αυτήν την εκδήλωση. Ήταν η πρώτη φορά που είδα από κοντά τον Γκάλη».

Για τις αντιδράσεις των παικτών, όταν τους έδωσε το χέρι, είπε: «Δυστυχώς δε μπορέσαμε να μιλήσουμε για πολύ. Δεν είχαμε το χρόνο να πούμε πολλά. Τον ευχαριστήσαμε για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. Του χρωστάμε πάρα πολλά και εμείς οι παίκτες. Αυτός ήταν συγκινημένος. Μας ευχαριστούσε που τον τιμούσαμε και αυτό είναι τιμητικό και για εμάς. Είναι ανεπανάληπτες στιγμές, δεν μπορούμε να τις περιγράψουμε. Έπρεπε να είσαι εκεί για να ζήσεις όλη την τελετή. Εγώ δεν είμαι από τη Θεσσαλονίκη, και δεν έζησα το μεγαλείο του Γκάλη, καθώς είμαι γεννημένος το 1990. Όμως ήξερα τη σημασία της χτεσινής εκδήλωσης. Τολμώ να πω ότι δε μπορούσα να φανταστώ ότι το χτεσινό θα ήταν τόσο μεγάλο. Μέσα σε πέντε λεπτά, πέρασαν από τα αποδυτήρια και μας έδωσαν τα χέρια όλα τα «ιερά τέρατα» του μπάσκετ. Τότε συνειδητοποίησα το πόσο μεγάλη πρόκειται να είναι η βραδιά. Παίκτες όπως ο Ράτζα και ο Βράνκοβιτς ήταν εκεί».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν δάκρυσε και απάντησε: «Ναι, δάκρυσα και εγώ. Ο Αντώνης (σ.σ. Ασημακόπουλος) έκανε σαν μωρό παιδί. Ήταν ίσως και πιο τυχερός, καθώς σαν αρχηγός ήταν πιο κοντά στον Γκάλη. Το άξιζε γιατί είναι αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης. Ο ίδιος έζησε τη γιγάντωση του μπάσκετ από τον Νίκο Γκάλη. Ήξερε την ατμόσφαιρα, τον κόσμο και την ιστορία του Άρη».

Μετά μίλησε για τα συνθήματα που τραγουδούσαν και οι ίδιοι για τους πρώην παίκτες του Άρη: «Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάμε πολλά πράγματα. Και όχι μόνο στον Άρη, αλλά και στην εθνική. Έτσι φτάσαμε στο επίπεδο που βρεθήκαμε σήμερα. Μας έκαναν να καταλάβουμε ότι αυτό είναι το εθνικό μας άθλημα».

Για τη διοργάνωση, επεσήμανε: «Ήταν άψογη. Έγινε ακριβώς ό,τι έπρεπε και οργανωτικά και για να αποθεωθεί ο Γκάλης. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι, έφυγαν ευδιάθετοι και χαμογελαστοί. Ήταν όλα τέλεια. Αυτό που συζητούσαμε και με τα παιδιά είναι ότι δεν είναι δυνατόν να χάσει ο Άρης με τέτοιο κόσμο. Και δεν έχανε».

Τέλος για το μέλλον του Άρη, ανέφερε: «Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του Άρη, γιατί έχω δει κάποια πράγματα από την αρχή της χρονιάς. Γίνεται προσπάθεια, για την αναγέννηση, την οικονομική εξυγίανση κτλ. Γρήγορα η ομάδα θα βρεθεί εκεί που αξίζει. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν μέλλον. Ο κόσμος ξέρει τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο».

To Top