ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σκουρτόπουλος: “Ευτυχία να παίζεις στο Παλέ κόντρα στον Γιαννάκη, ανοιχτή η πόρτα της Εθνικής για Φλιώνη και Καμπερίδη”

Ο προπονητής του Φάρου Λάρισας και της Εθνικής , Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για τον Σαββατιάτικο αγώνα με τον Άρη στο “Nick Galis Hall”, αλλά και την Εθνική ομάδα, ενώ αναφέρθηκε στους παίκτες των κιτρινόμαυρων και τον Καμπερίδη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για το αυριανό παιχνίδι είπε:

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, Ο Άρης έχει κάνει κάποια πορεία, έχει κάποια κούραση και κάποια προβλήματα από τραυματισμούς, έχει βέβαια το Αλεξάνδρειο που είναι μια πολύ δυνατή έδρα, η ομάδα παίζει πάντα καλύτερα μέσα στο γήπεδο της και είναι και ένας αγώνας που θέλουμε και οι δύο ομάδες, ο καθένας για διαφορετικό σκοπό. Για εμάς το Αλεξάνδρειο που πηγαίνουμε σαν αντίπαλοι είτε είναι γεμάτο είτε όχι, χαιρόμαστε να παίζουμε εκεί μέσα.

Και οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά και παίζουν σε πολύ καλό επίπεδο, ο Άρης είναι μια ομάδα που παίζει πολύ σκληρά στην άμυνα, όταν βρει ανοιχτό γήπεδο βρίσκει και τους πόντους, αυτή την στιγμή εμείς έχουμε μπροστά μας δύο παιδιά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Γιάννη Αθηναίου και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, δυο θέσεις που εμείς πρέπει να αντιδράσουμε σωστά, και να κρατήσουμε και εμείς τον Άρη χαμηλά να πάει το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες στους 60-70 πόντους. Τότε θα καταφέρουμε να γίνουμε και εμείς ανταγωνιστικοί.

Εμείς παίζουμε άμυνα με σκοπό να παίξει η ομάδα γενικά, να ξεκινήσουμε από την άμυνα για να έχουμε μια καλή επιθετική λειτουργία και το έχουμε καταφέρει αυτό καλά, έχουμε ταχύτητα έχουμε καλούς χειριστές έχουμε δύο παιδιά που φέτος έχουν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο τον Μουράτο και τον Παπαντωνίου.

Για την ομάδα του Φάρου και το φετινό ξεκίνημα της είπε:

Εμείς έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη φάση του πρωταθλήματος,, έχουμε κάποια θέματα τραυματισμού αλλά θα παίξουμε το καλύτερο δυνατό, να καταφέρουμε να πάρουμε την νίκη και αν το κάνουμε θα είναι για εμάς μια τεράστια επιτυχία. Έχουμε κάνει μια ομάδα με πολύ νεανικό στοιχείο και πρέπει να φτιάξει χαρακτήρα μέσα από τα παιχνίδια αυτά και για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να έχεις φιλοδοξία για το αποτέλεσμα.

Ενώ για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα τόνισε:

Τα πράγματα φέτος είναι πολύ ξεκάθαρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό σε μια πρώτη ταχύτητα, την ΑΕΚ που ακολουθεί, όχι με τα αποτελέσματα που θα ήθελε αλλά με την δυναμική που έχει και την οικονομική άνεση, από εκεί και μετά την 4η θέση και κάτω μέχρι και την τελευταία, οι διαφορές πλέον δεν είναι μεγάλες όλες οι ομάδες προσπαθούν να πάρουν το μάξιμουμ σε κάθε αγώνα.

Έτσι αντιμετωπίζω το φετινό πρωτάθλημα και το έχω περάσει και στα παιδιά, το θέμα είναι να παλέψουμε να προσπαθήσουμε και να καταφέρουμε το καλύτερο, το ίδιο πιστεύω θέλει και ο Άρης, συν όμως ότι έχει την κούραση από το Τσάμπιονς Λίγκ, δεν έχει ένα ροστερ τόσο πολύ γεμάτο που να του επιτρέπει να συμμετάσχει και στις δυο διοργανώσεις και τυχόν τραυματισμούς να τους καλύπτει άμεσα και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το διαχειριστεί η ομάδα σε βάθος χρόνου.

Γι’ αυτό τα παιχνίδια όπως το δικό μας είναι σημαντικό να κερδηθούνε και να υπάρχει μια ασφάλεια και μια άνεση για να δουλέψει η ομάδα, να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερη, νομίζω ότι αυτή είναι η θεώρηση που έχει κάνει ο Άρης για το παιχνίδι.

Για την ομάδα του Άρη είπε:

Υπάρχουν κάποια παιδιά στον Άρη που έχουν ικανότητα σκόρερ, βέβαια μιλάμε για μια ομάδα που φέτος έχουν αλλάξει πολλά από τον προπονητή μέχρι και τους πρωταγωνιστές, αυτό θέλει και πίστωση χρόνου, πρέπει να βρούνε τους ρόλους σωστά, να υπάρχει μια άνεση αποτελεσμάτων που να τους το επιτρέπει. Τώρα τα χαμηλά νούμερα έχουν παραξενέψει και εμένα, διότι ο Άρης είναι μια ομάδα που μπορεί να είναι στους 70 με 75 πόντους και ίσως να υπάρχει κάποια πίεση, γιατί ο Άρης είναι ένα τεράστιο όνομα έχει πολύ κόσμο στο πλευρό του και όλα αυτά πρέπει να τα διαχειριστούν ούτως ώστε να είναι και τα παιδιά πιο άνετα.

Για την επιστροφή της Λάρισας στην Α1 μετά από 10 χρόνια είπε:

Είναι αναγέννησή για την Λάρισα όλο αυτό, γιατί είχε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 κοντά στα 10 χρόνια, και τώρα είναι στα χεριά της ομάδας να το επαναφέρει, από τα πρώτα δείγματα που έχουμε από την προσήλωση του κόσμου στο γήπεδο είναι πολύ θετικά.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη είπε:

Ο Παναγιώτης είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα για όλο το ελληνικό μπάσκετ, σε όποιο κομμάτι και να ήταν, είτε παίκτης είτε προπονητής και βέβαια στον Άρη έχει γράψει μια λαμπρή ιστορία και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ αυτές οι προσωπικότητες γιατί ο κόσμος το βλέπει διαφορετικά.

Για την Εθνική:

Ο Βασιλόπουλος είναι ένα από τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως και ο Γιάννης Αθηναίου , είναι ένας πολύ καλός παίκτης με πολλές ικανότητες, όπως  ήταν και στο παρελθόν στην Εθνική θα είναι στο παρόν αλλά και στο μέλλον αν είναι όλα καλά, οι κλήσεις γίνονται πάντα με βάση την αγωνιστικότητα του παίκτη και με τις ανάγκες που υπάρχουν. Ο Χρηστίδης είναι από τα ψηλά παιδιά και με την παρουσία δύο ακόμη παικτών του Κουφού και του Παπαγιάννη πρέπει να ετοιμάσουμε μια διάδοχη κατάσταση, ο Βασίλης είναι ένα από τα παιδιά αυτά που πρέπει να ετοιμάσουμε. Ο Χρηστίδης προέρχεται από την Εθνική Νέων και ποντάρουμε επάνω του.

Για τον προσεχές αντίπαλο της Εθνικής την Μεγάλη Βρετανία είπε:

Η μεγάλη Βρετανία έχει μια εμπειρία και μια γνώση, είναι πιο έτοιμη από εμάς. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και τα δικά μας παιδιά θα ανταποκριθούν και θα διεκδικήσουμε τα παιχνίδι κανονικά. Το να ρωτάμε κάποια παιδιά που παίζουν στην ευρωλίγκα θα υποστηρίξουν την ευρωλίγκα δεν το συζητώ.

Αναφέρθηκε και στον Σάββα Καμπερίδη:

Δεν έγινε κάτι αρνητικό με τον Σάββα τον Καμπερίδη, ήταν από τις πρώτες μου επιλογές αλλά προσκλήθηκαν να έρθουν δύο παιδιά που είχαν χρόνο με την Εθνική. Είναι εξαιρετικός προπονητής για μένα τον έχω σε τεράστια εκτίμηση και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να συνεργαστεί κάποια στιγμή και μαζί μας, τουλάχιστον όσο καιρό είμαι εγώ στην Εθνική. Είναι δύο παιχνίδια σε 4 μέρες οπότε με δύο παιδιά η δουλειά βγαίνει, αν ήταν παραπάνω καιρό και περισσότεροι αγώνες τότε θα χρειαζόταν και περισσότερα άτομα στο τεχνικό επιτελείο.

To Top