ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο μυαλό του Γιαννάκη…

Τον Παναγιώτη Γιαννάκη δεν τον είχε συνηθίσει κανείς σε αποφάσεις σαν αυτή που πήρε προχθές, δίνοντας τα χέρια με το Νίκο Λάσκαρη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη. 

Το έκανε σε μια περίοδο, στην οποία επικρατεί από αβεβαιότητα έως και καχυποψία στους κίτρινους, διότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο, έχει να αντιμετωπίσει και μια ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και μια διαμάχη με ιδιώτη (Μίχαλς Σούμποτινς), που του έχει προκαλέσει πολλές δυσάρεστες συνέπειες, που έχουν αντίκτυπο και στον Άρη.

Η έλλειψη ρευστού έχει εγκλωβίσει τα πάντα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν οφειλές που έχουν συσσωρευθεί από την φετινή χρονιά και που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο Γιαννάκης είπε το “ναι” και επιστρέφει στον Άρη μετά από 24 χρόνια, αυτή τη φορά ως προπονητής. Το ρίσκο που παίρνει είναι μεγάλο με βάση πάντα τα σημερινά δεδομένα, όμως πήρε εγγυήσεις από τον Λάσκαρη πως θα εξοφληθούν όλες οι οφειλές προς τον οποιονδήποτε από την φετινή ομάδα, έτσι ώστε να μην προκύψουν εμπόδια στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Από εκεί και πέρα ο Γιαννάκης ήθελε όσο τίποτα άλλο να επιστρέψει στους πάγκους. Ήταν τεράστια η θέλησή του να προπονήσει και πάλι ομάδα, ουσιαστικά μετά το 2013 όταν ήταν στη Λιμόζ, που δέχθηκε να πάρει ένα ρίσκο. Αυτή η επιθυμία του Γιαννάκη έγινε ακόμα πιο μεγάλη όταν προέκυψε ο Άρης, διότι θέλει να συνδυάσει την επιστροφή του στους πάγκους με την αγωνιστική άνοδο των κίτρινων, παρουσιάζοντας κάτι καινούριο.

Ο Άρης του δίνει την ευκαιρία να εργαστεί και πάλι σε σύλλογο, κυρίως όμως του δίνει το όραμα να πετύχει κάτι καλό, σαφώς όχι άμεσα, αλλά μέσα από ένα συγκεκριμένο πλάνο και με συγκεκριμένα εφόδια και με συγκεκριμένη στήριξη εντός και εκτός του κλαμπ.

Γνωρίζει πολύ καλά ο “δράκος” ότι η προσεχής χρονιά δεν θα είναι εύκολη, διότι ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα ξεμπερδέψει ο Λάσκαρης με τις δικές του υποθέσεις. Μπαίνει, όμως, μπροστά προκειμένου στο αγωνιστικό τμήμα να βάλει τις βάσεις για κάτι καλό, βάσεις βέβαια που ήδη εν πολλοίς υπάρχουν ήδη από τον προκάτοχό του, Δημήτρη Πρίφτη.

Επί του πρακταίου, ο Γιαννάκης ενδεχομένως να ανακοινωθεί και επίσημα από την ΚΑΕ μέσα στο σαββατοκύριακο, θα είναι στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα παρουσιαστεί εκείνη τη μέρα, καθώς τότε έχει προγραμματιστεί η συνέντευξη Τύπου του Λάσκαρη.

Εννοείται πως είχε ήδη αρχίσει να σχεδιάζει την ομάδα του Άρη, πλέον θα εντατικοποιήσει τις δράσεις του, διότι οι κίτρινοι έχουν καθυστερήσει αρκετά να βγουν στην αγορά. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι παίκτης που θα δεχθεί πρόταση από τον Άρη, ενώ θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, αν δεν συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.

Από το υπάρχον ρόστερ μέσα στην επόμενη βδομάδα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για αυτούς που έχουν συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά (Καββαδάς, Τσαϊρέλης, Μούρτος, Φλιώνης, Χρηστίδης, Δίπλαρος).

To Top