ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, Αποστολή: Νίκη – πρόκριση σα να μην υπάρχει αύριο! (PRESSARIS LIVE, 21:30)

Την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεκδικήσει σήμερα (21:30) ο Άρης στο Rhenus Sport του Στρασβούργου, φιλοξενούμενος της Στρασμπούρ, την οποία έχει κερδίσει στην Θεσσαλονίκη με 19 πόντους διαφορά.

Οι κίτρινοι είναι το φαβορί για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εκεί όπου το νικητή του ζευγαριού περιμένει μια άλλη γαλλική ομάδα, η Βιλερμπάν.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ή απουσιών και θα έχει πλήρη την ομάδα του στο Στρασβούργο. Οι κίτρινοι προπονήθηκαν στο Αλεξάνδρειο χθες και αναχώρησαν το απόγευμα για την γαλλική πόλη. Σήμερα το πρωί θα κάνουν ένα χαλάρωμα στο γήπεδο του αγώνα, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ, για να πάρουν και μια γεύση από το περιβάλλον στο οποίο θα αγωνιστούν.

Δεν πρόκειται για εύκολο παιχνίδι, όσο κι αν το 71-52 του πρώτου αγώνα δίνει μεγάλη ασφάλεια στους κίτρινους. Ακριβώς, όμως, εκεί είναι η παγίδα. Όποιος πιστέψει ότι η πρόκριση έχει τελειώσει από τον πρώτο αγώνα στο Παλέ, πλανάται οικτρά.

Η Στρασμπούρ… ζει φέτος από τις νίκες που κάνει μέσα στην έδρα της. Σε 16 αγώνες μετράει 14 νίκες, τις περισσότερες με μεγάλες διαφορές. Δεν είναι σίγουρα σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ο Άρης παραμένει το φαβορί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ουδείς από την ομάδα του Πρίφτη να πιστέψει ότι το παιχνίδι είναι εύκολο.

Πολύ ορθώς ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε πως πρέπει να δουν όλοι το παιχνίδι μεμονωμένα, σαν ένα νοκ άουτ που δίνει πρόκριση και να διεκδικήσουν τη νίκη, δίχως να αφήσουν περιθώρια στην Στρασμπούρ να σκεφτεί ότι έχει πιθανότητες πρόκρισης.

Πώς θα συμβεί αυτό; Μόνο μέσα από την επιθετική άμυνα, ειδικά σε αυτή την ομάδα που αν κάτι δεν έχει είναι η σκληράδα. Εκεί την χτύπησαν οι κίτρινοι πριν δύο βδομάδες, αυτό θέλουν και πρέπει να κάνουν και απόψε.

To Top