ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στυλιανού: «Με μεγάλο όπλο του τον κόσμο, πιστεύω ότι ο Άρης μπορεί να ξαναγίνει μεγαλος»

O πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη Κώστας Στυλιανού, ο οποίος έχει κατακτήσει δυο πρωταθλήματα με τον Αυτοκράτορα, μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης για τους κιτρινόμαυρους.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για την θητεία του σαν καλαθοσφαιριστής τα «χρυσά» χρόνια του Άρη:

“Το 79 ήταν το πρώτο πρωτάθλημα που πήρα με την φανέλα του Άρη, εγώ ήμουν ο Βενιαμίν της ομάδας, είχα μικρή συμμετοχή αλλά και το ’82, και οι δύο τίτλοι με τον Γιάννη Ιωαννίδη στον δεύτερο τίτλο είχα αρκετή συμμετοχή, αλλά γράφτηκε και το όνομα μας στην ιστορία του Άρη.

Ήμουν μέχρι το ’83 στον Άρη, ήταν μια εποχή και στην αρχή όταν μπήκα εγώ στην ομάδα του ’79 ήταν που έγινε η αλλαγή και ήρθε ο Γιάννης Ιωαννίδης, τότε ήταν το πρώτο πρωτάθλημα του Άρη, ζήσαμε μεγάλες στιγμές.

Μετά με τον ερχομό του Ίβκοβιτς το ’80 που έγινε μια ανανέωση στην ομάδα, παίζαμε πολύ νέοι παίκτες και κανείς δεν περίμενε ότι θα τα πάμε τόσο καλά και ξεκινάμε τα πρώτα 6 παιχνίδια και κερδίσαμε Ολυμπιακό, παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και χάσαμε από την Λάρισα εντάξει ήταν άλλοι λόγοι αλλά ήμασταν  και άπειροι στην ομάδα.

Όταν ήρθε ο Γκάλης φαινόταν στα πρώτα παιχνίδια ότι θα γινόταν κάτι μεγάλο στον Άρη, φυσικά η δυναστεία ξεκίνησε το ’83 και μετά, ο Άρης πήγε σε άλλο γήπεδο, ενισχύθηκε η ομάδα, ήρθε ο Γιαννάκης, ο Σούμποτιτς, ήταν διαφορετικό το μπάσκετ.”

Για τον φετινό Άρη:

“Πάντα παρακολουθώ τον Άρη, δυστυχώς όμως εδώ και πόσα χρόνια ο Άρης δεν μπορεί να σταθεί σε εκείνο το επίπεδο που είχε. Έχει γίνει μια μεσαία ομάδα, δεν μπορεί να ακολουθήσει του ρυθμούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και κυρίως για οικονομικούς λόγους θα έλεγα.

Αυτή τη στιγμή ο Άρης με την ομάδα που έχει και με τους παίκτες που έχει δεν μπορεί να πάει παραπάνω.

Ήταν ένα πολύ καλό βήμα να πάρει τον Γιαννάκη στην ομάδα ο Άρης, έχει και αυτός τα προβλήματα του με την ομάδα, όταν θέλει να φέρει παίκτες που τους χρειάζεται πραγματικά και ξέρει ότι θα βοηθήσουν την ομάδα και όταν οι παίκτες μένουν απλήρωτοι, υπάρχουν όλα αυτά και εκείνος δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Και ανταποκρίνεται με το ρόστερ που έχει τώρα.

Δεν γίνεται όμως να ακούω ότι πήγε ο Άρης και έχασε με 20 πόντους από την Αμαλιάδα, με τρελαίνει. Δεν θέλω να υποτιμήσω την ομάδα και ο γιος μου αγωνίστηκε στον Κόροιβο, ελπίζω ο Άρης να βρει τον δρόμο τους να λυθούν τα όποια προβλήματα και με την αγάπη που έχει η Θεσσαλονίκη και ο κόσμος για το μπάσκετ πιστεύω ότι μπορεί να πάει εκεί που ήταν και το πιστεύω γιατί ο κόσμο είναι μεγάλη δύναμη.

Ένα σχόλιο για τον κόσμο του Άρη:

“Το μεγάλο όπλο του Άρη, παρόλο τα προβλήματα, έχει τον κόσμο δίπλα του, η ομάδα δεν πάει καλά και όμως ο κόσμος τους στηρίζει αλλά πρέπει να βρεθεί κάποιος να βάλει λεφτά, όλες οι ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα, εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Όταν βλέπεις παράδειγμα το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Φάρο και βλέπεις 3.000 κόσμο στο γήπεδο, μιλάμε για ένα μεγάλο νούμερο. Σε άλλες περιπτώσεις άλλες ομάδες αν είχαν το ίδιο οικονομικό πρόβλημα θα πήγαιναν 50 φίλαθλοι στο γήπεδο.

Εγώ θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι όταν ήρθε ο Ιβκοβιτς το ’80 και ήταν ουσιαστικά ο Γκάλης ο Παραμανίδης, εγώ, ο Ρομανίδης, και παίζαμε με τον Ολυμπιακό και τους κερδίσαμε μέσα στο Παλέ ντε σπορ, αλλά είχαμε 5 με 6.000 κόσμο, θα έλεγα και παραπάνω γιατί δεν είχε και καθίσματα τότε.”

Ένα σχόλιο για τον γιο του Νίκο Στυλιανού:

“Άλλο μπάσκετ παίζαμε τότε άλλο μπάσκετ παίζεται τώρα, θεωρώ ότι είναι καλύτερος ο γιος μου από εμένα, ήταν κάποιες βαθμίδες πιο κάτω από το σημερινό μπάσκετ, και βλέπεις δύο μέτρα παιδιά γυμνασμένα να παίζουν πλέι μέικερ τότε δεν υπήρχαν τέτοια.

Ο γιος  μου νιώθει Θεσσαλονικιός γιατί και η σύζυγός μου είναι από Θεσσαλονίκη,  και πέρσι όλο το καλοκαίρι το πέρασε εκεί γιατί έχει και την  κοπέλα του που είναι επίσης από αυτήν την πόλη.

Νιώθω ότι ήθελε και αυτός να παίξει φέτος στον Άρη και ρίσκαρε και δοκίμασε να παίξει στην ομάδα, έκανε όλη την προετοιμασία με τον Άρη, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε δεν έμεινε.

Θα ήθελε πάρα πολύ να φορέσει την φανέλα του Άρη, δεν τα κατάφερε φέτος ίσως του χρόνου. Γιατί έμεινε μέχρι το τέλος στην προετοιμασία μήπως έπαιρνε συμβόλαιο αλλά τελικά δεν έγινε.

Ο λόγος που έφυγε από την Κύπρο, ενώ ήταν σε μια πολύ καλή ομάδα με καλύτερα λεφτά από Ελλάδα, ήθελε να πάει να παίξει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και το έκανε.”

Ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη:

“Να  συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα και να την βοηθάει, και θα βρεθούν οι λύσεις.”

To Top