ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονίζει ο Λεμπρόν: «Φοβάμαι για τα παιδιά μου»

Η «βεντέτα» μεταξύ αστυνομικών και ατόμων που αντιμετωπίζονται ρατσιστικά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στις ΗΠΑ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς στη media day των Καβαλίερς πήρε θέση για το θέμα εκφράζοντας την ανησυχία για την ασφάλεια και το μέλλον των παιδιών του, κι όχι μόνο.

«Έχω τρία παιδιά, ο γιος μου είναι 12 ετών και σε τέσσερα χρόνια θα μπορεί να οδηγεί. Φοβάμαι στη σκέψη για το τι μπορεί να συμβεί αν τον σταματήσει η αστυνομία. Μπορεί να λες στα παιδιά σου να ακολουθούν τους κανόνες και να ακούνε την αστυνομία, αλλά βλέπεις όλα αυτά που γίνονται και δεν είσαι καθόλου σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά και πως ο γιος σου θα επιστρέψει σπίτι. Δεν είμαι εδώ για να πω ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί και όλα τα παιδιά είναι καλά, γιατί δεν είναι. Όμως όλες οι ζωές έχουν αξία, είτε είσαι λευκός είτε μαύρος», δήλωσε ο σταρ των Καβαλίερς.

Όσο για το αν προτίθεται να ακολουθήσει την κίνηση του Κόλιν Κέπερνικ, που γονατίζει στον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ό,τι συμβαίνει, είπε: «Είμαι υπέρ του να εκφράζει ο καθένας αυτό που πιστεύει με ειρηνικό τρόπο. Αυτό κάνει ο Κέπερνικ και το σέβομαι. Εγώ θα συνεχίσω να είμαι όρθιος στον εθνικό ύμνο, αφού αυτό πιστεύω, αλλά δεν σημαίνει πως δεν σέβομαι ή δεν συμφωνώ με αυτό που κάνει ο Κέπερνικ. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι να συγκεντρώνει πάνω του αρνητική δημοσιότητα, γιατί δεν την αξίζει».

To Top