ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλος από Μπαρτσελόνα ο Τσάβι Πασκουάλ – Γιασικεβίτσιους προ των πυλών

Μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στην Βαρκελώνη, οι Καταλανοί ενημέρωσαν τον Ισπανό τεχνικό Τσάβι Πασκουάλ ότι δεν υπολογίζεται στο μέλλον και η συνεργασία τους έλαβε τέλος. Το βασικό όνομα που ακούγεται για να τον αντικαταστήσει είναι αυτό του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Ισπανός τεχνικός που είχε ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, ήταν στην ομάδα στο διάστημα 2008-2016, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα (2009, 2011, 2012, 2014), 3 Κύπελλα και 1 Euroleague (2010). Όμως δύο σερί χρονιές χωρίς της πρόκριση της ομάδας στο Final Four, ενώ παράλληλα έχασαν και το πρωτάθλημα στην χώρα τους σε αυτό το διάστημα.

Η ομάδα δεν ήταν καλή, ειδικά φέτος, με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, ενώ και οι μεταγραφικές επιλογές του Πασκουάλ, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Σε ό,τι αφορά στον Γιασικεβίτσιους, την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Λιθουανία ως κόουτς της Ζάλγκιρις Κάουνας. Ο “Σάρας” είναι μία προσωπικότητα την οποία σέβονται και εκτιμούν στην Βαρκελώνη, καθώς πέρα από το πόσο σπουδαίος παίκτης υπήρξε, κατέκτησε με τους “μπλαουγκράνα” πρωταθλήματα σε Ισπανία και Ευρώπη.

To Top