ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το μακρινό σουτ και η… ώρα των Γιάνκοβιτς – Ντραγκίσεβιτς θα δώσουν την σειρά στον Άρη

Το μακρινό σουτ. Αυτό είναι που σε πολύ μεγάλο βαθμό θα κρίνει την σειρά για τον Άρη στα πλέι οφ. Τα σουτ έξω από τα 6,75μ., αλλά και τα λεγόμενα “μεσαία”, τα οποία οι κίτρινοι δεν έβαλαν στους αγώνες της κανονικής διάρκειας.

Δύο ήττες μετράει ο Άρης από τον ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο, ήττες που κυρίως προήλθαν από την δική του επιθετική ανεπάρκεια, προϊόν της αστοχίας και των κακών επιλογών του. Οι κίτρινοι έχασαν με 66-62 στο Παλέ στον α’ γύρο και με 62-58 στο κλειστό της Πυλαίας.

Κοινός παρανομαστής ήταν η αστοχία τους από μέση και μακρινή απόσταση. Το περιφερειακό σουτ του Άρη είναι ίσως το κλειδί για την έκβαση της σειράς, διότι ο ΠΑΟΚ φέτος επιλέγει ως επί το πλείστον να δίνει το μακρινό σουτ στον αντίπαλο, παίζοντας και με το… μυαλό του.

Οι κίτρινοι είχαν μόλις 7/30 τρίποντα στον αγώνα του Αλεξανδρείου και αναλογία ασίστ – λαθών μόλις 11-16, απόδειξη της έλλειψης καλής κυκλοφορίας της μπάλας και δημιουργίας στην επίθεση.

Στον αγώνα του β’ γύρου στην Πυλαία μπορεί να είχαν 9/22 τρίποντα (40%), αλλά τα έξι από αυτά τα πέτυχαν στο πρώτο μέρος όταν και προηγήθηκαν με 36-29, ωστόσο ήταν πολύ άστοχοι στο δεύτερο ημίχρονο, όχι μόνο έξω από τα 6,75μ., αλλά και από τα… μεσαία σουτ που επέτρεψε η άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Άρης τελείωσε εκείνο το παιχνίδι με 11/39 δίποντα και έχασε από τον ΠΑΟΚ που δεν πέτυχε τρίποντο (0/20)! Είχε για άλλη μια φορά αρνητικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ – λαθών (9-14) και έχασε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (29-40).

Οι σουτέρ και ο X Factor Σκοτ

Στο τωρινό ρόστερ του Άρη αξιόπιστοι σουτέρ έξω από τα 6,75μ. είναι ο Θόδωρος Ζάρας (38/100, 38%) και ο Γουίλ Κάμινγκς (35/96, 36,4%). Αν θεωρηθεί δεδομένο ότι οι συγκεκριμένοι δύο μπορούν να απειλήσουν από το τρίποντο, τότε ο Δημήτρης Πρίφτης ελπίζει ο Βλάντο Γιάνκοβιτς και ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς να βγουν μπροστά. Ο πρώτος έχει μόλις 19/70 τρίποντα (27,1%), ο δεύτερος μόλις 28/93 (30,1%). Καλύτερο ποσοστό κι από τους δύο έχει ο Βασίλης Ξανθόπουλος (21/64, 32,8%) που δεν έχτισε την καριέρα του γιατί είχε καλό σουτ, αλλά για πολλά άλλα πράγματα…

Ο “X Factor” για το συγκεκριμένο κομμάτι της σειράς θα είναι ο Αντουάν Σκοτ, γιατί πολύ απλά είναι σουτέρ. Προέρχεται από μία χρονιά σε δύο χαμηλότερης δυναμικότητας πρωταθλήματα, όπου συνολικά είχε 87/220 τρίποντα (39,5%) σε 25 αγώνες.

Αν και εφόσον καταφέρει να προσαρμοστεί άμεσα και να δώσει λύσεις με το καλό μακρινό του σουτ, τότε οι κίτρινοι θα μπορέσουν να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα επιθετικά σε σχέση με ό,τι είχαν παρουσιάσει στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου με τον ΠΑΟΚ και αυτόματα – λόγω του πλεονεκτήματος έδρας – θα αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στην τελική τετράδα.

To Top