ΜΠΑΣΚΕΤ

Το μπαλάκι στα χέρια του

Μια πολύ στραβή χρονιά ολοκληρώθηκε για τον Άρη με την κατάκτηση του μίνιμουμ αγωνιστικού στόχου, την διατήρηση των κεκτημένων στο πρωτάθλημα. Πλέον, το μπαλάκι βρίσκεται στα χέρια του Νίκου Λάσκαρη για το τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. 

Είναι αποκλειστικά ευθύνη του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ τι ξημερώνει στους κίτρινους μετά το φινάλε αυτής της σεζόν, με τις πολλές ατυχίες, τις πολλές αντιξοότητες, τα πολλά προβλήματα.

Ο Νίκος Λάσκαρης πριν από οτιδήποτε άλλο καλείται καταρχήν μέσα στις επόμενες 10-12 μέρες να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την φετινή χρονιά και αφορούν πρωτίστως τις πληρωμές σε παίκτες, προπονητές, υπαλληλικό προσωπικό και τρίτους. Πριν οτιδήποτε άλλο, αν δεν συμβεί αυτό, δεν μπορεί να κοιτάξει η ομάδα την επόμενη μέρα της.

Υπάρχει η δέσμευση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ πριν από μια βδομάδα στους παίκτες πως το διάστημα 12-16 Ιουνίου θα γίνουν πληρωμές. Μέχρι τότε αναμονή και τίποτα άλλο. Οι οφειλές είναι πολλές, αλλά όχι ίδιες για τον καθένα, οπότε δεν υπάρχει λόγος συγκεκριμενοποίησης την δεδομένη στιγμή.

Από εκεί και πέρα, και εφόσον εξοφληθούν όλοι από την φετινή χρονιά, ο Νίκος Λάσκαρης θα πρέπει να αναλύσει το πλάνο του. Είπε ότι έχει εκπονήσει πλάνο πενταετίας, προφανώς με συγκεκριμένους στόχους, με συγκεκριμένες επιδιώξεις, εντός κι εκτός παρκέ.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την επόμενη μέρα του Άρη. Πάνω σε ποιο πλάνο θα συνεχίσει να λειτουργεί η ομάδα. Είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το ποιος θα κάθεται στην άκρη του πάγκου. Αν η ομάδα δεν μπορέσει να λειτουργήσει μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, με δομές, με αρχές, με ρόλους ο (κάθε) Πρίφτης θα φαίνεται “λίγος” και ο (κάθε) Γιαννάκης θα αποτύχει. Τόσο απλά…

To Top