ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Το παρασκήνιο της μεταγραφής Καββαδά: “Ψημένος” από πέρσι, τα εμπόδια του Ολυμπιακού και η λύση μέσω… Βελιγραδίου!

Το τυπικό μέρος της μεταγραφής του Βασίλη Καββαδά ολοκληρώθηκε χθες. Το ουσιαστικό εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, ίσως και πριν το προ-Ολυμπιακό τουρνουά της Εθνικής ομάδας. Το PRESSARIS παρουσιάζει το παρασκήνιο της απόκτησης του διεθνή σέντερ από τον Άρη.

Όλα ξεκίνησαν και όλα τελείωσαν (θετικά) από την επιθυμία του παίκτη να παίξει στον Άρη. Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο πολύ ήθελε ο παίκτης να αγωνιστεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ήταν “ψημένος” από πέρσι να παίξει με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Τέτοια εποχή πέρσι έλεγε σε συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό ότι ήθελε να μείνει ελεύθερος, για να μπορέσει να παίξει στον Άρη, διαπιστώνοντας και το εξαιρετικό κλίμα και το ότι εκεί αναδεικνύεται το ταλέντο των παικτών (MVP ο  “ομόσταβλος” Βεζένκοφ, που επίσης εκπροσωπείται από τον Νίκο Λώτσο), ότι υπάρχει ένας εξαιρετικός προπονητής και μια σοβαρή διοικητική κατάσταση.

Εν τέλει δεν έμεινε ελεύθερος, δόθηκε δανεικός στον Αρκαδικό, αλλά αντί να… ξενερώσει, αυτός έκανε το καλύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του, δείχνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει βασικό μέλος ομάδας που θέλει να διεκδικήσει στόχους και τίτλους. Το ότι έδειξε 100% επαγγελματική συμπεριφορά, παρότι είχε άλλα στο μυαλό του για την καριέρα του, φανερώνει πολλά.

kavvadas100

Από τον περασμένο Μάιο είναι βέβαιο ότι ο Άρης θα επιδιώξει να αποκτήσει τον Καββαδά. Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον παίκτη, με την οικογένεια. Του αναλύθηκε το πλάνο και μετά από διαπραγματεύσεις της οικογένειας Λάσκαρης με τον Λώτσο, επήλθε και συμφωνία στο οικονομικό, για διετές συμβόλαιο. Όλα αυτά γίνονται τέλη Μαϊου, αρχές Ιουνίου.

Ο Ολυμπιακός αρχικά δεν είχε τον Καββαδά στα πλάνα του. Δεν είναι παίκτης που ταιριάζει στην φιλοσοφία του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Είχε, όμως, την δυνατότητα να περιμένει μέχρι και προχθές ο Ολυμπιακός, για να δει τι θα κάνει με αυτή τη θέση. Ο Ίαν Βουγιούκας που αποτέλεσε στόχο των ερυθρόλεκων ζητούσε 400.000 ευρώ, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να δώσει ο Ολυμπιακός για τον τρίτο σέντερ του.

Σταδιακά ωρίμαζε στο μυαλό των ερυθρόλευκων ότι ο Καββαδάς είναι καλή λύση για την Ελλάδα και την Ευρωλίγκα ως τρίτος σέντερ, έβλεπαν και τις καλές εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα στα φιλικά…

Ο 25χρονος ζητούσε να μείνει ελεύθερος. Το έκανε ο εκπρόσωπός του, το έκανε ο ίδιος, το έκανε η οικογένειά του! Τόσο πολύ ήθελε να έρθει στην Θεσσαλονίκη και να παίξει για τον Άρη. Συμβόλαιο 300.000 ευρώ θα είχε αν έμενε στον Ολυμπιακό, αλλά πριν ακόμα οι ερυθρόλευκοι του ζητήσουν μείωση αποδοχών για να τον κρατήσουν με νέο τριετές συμβόλαιο, ο Καββαδάς επέμεινε ότι θέλει να μείνει ελεύθερος.

aris_arkadikos_simtsak_kavvadas

“Είναι απόφαση των προέδρων, ο Καββαδάς θα μείνει”, ανέφεραν οι πληροφορίες από τον Πειραιά. Οι κίτρινοι άφησαν στην άκρη την υπόθεση, ο Πρίφτης όντως έψαξε για κοινοτικούς σέντερ και ρώτησε για τους Βλάντο Στίματς και Ντάρκο Πλάνινιτς, θέλοντας να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή.

Στα μέσα της περασμένης βδομάδας η υπόθεση πήρε τον σωστό δρόμο, έστω κι αν χρειάστηκε να πάει από το… Βελιγράδι.

Ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωση της απόκτηση του Ογκνιέν Κούζμιτς στην θέση του σέντερ! Αυτό ήταν! Η δεύτερη ανάγνωση έλεγε πως δεν τα βρήκε η σερβική ομάδα με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος έχει επίσης μεγάλο συμβόλαιο (350-400 χιλιάδες ευρώ), άρα οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έπρεπε μέσα σε λιγότερο από μία βδομάδα (μέχρι της 27/7 τυπικά) είτε να βρουν άλλη ομάδα στον Μιλουτίνοφ, είτε να αφήσουν τον Καββαδά ελεύθερο, γιατί κινδύνευαν να κρατήσουν τον τρίτο και τέταρτο σέντερ με αποδοχές +700 χιλιάδες ευρώ.

Ομάδα για να καλύψει το συμβόλαιο του Μιλουτίνοφ δεν βρέθηκε, έστω κι αν έγινε μια προσπάθεια με τη Μπάγερν και έτσι ο Ολυμπιακός κράτησε τον Σέρβο, δεν ενεργοποίησε το υπόλοιπο του συμβολαίου του Καββαδά και έτσι ο 25χρονος σέντερ φόρεσε τα κιτρινόμαυρα, που ήθελε από πέρσι.

kavvadas333

To Top