ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πλάνο των Νετς για τον Βεζένκοφ

Οι Μπρούκλιν Νετς έκαναν draft τον Σάσα Βεζένκοφ, τον οποίο θα αφήσουν στην Μπαρτσελόνα τουλάχιστον για μία σεζόν ακόμα. Το πλάνο της ομάδας του ΝΒΑ και η δουλειά του 22χρονου στις ΗΠΑ…

Το βράδυ της 22ης Ιουνίου στο NBA Draft ένα παιδικό όνειρο του πρώην παίκτη του Άρη πραγματοποιήθηκε. Ο Βεζένκοφ από την εποχή που αγωνιζόταν στην Ελλάδα τόνιζε πως ο «μαγικός κόσμος» είναι το όνειρό του και στις 22/6/2017 αυτό εκπληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι Νετς επέλεξαν τον 22χρονο φόργουορντ από τη θέση Νο. 57 του draft.

Όπως εξήγησαν από την πρώτη μέρα οι άνθρωποι της ομάδας του Μπρούκλιν, πρόκειται για μια επιλογή «draft and stash». Οι Νετς, δηλαδή, τον επέλεξαν στο draft, έκαναν δικά τους τα δικαιώματά του στις ΗΠΑ, αλλά θα τον αφήσουν στην Ευρώπη για να πάρει περισσότερες εμπειρίες και να βελτιωθεί. Άλλωστε, οι ομάδες του ΝΒΑ κάνουν συχνά κάτι τέτοιο με Ευρωπαίους αθλητές. Επομένως είναι σχεδόν σίγουρο πως και τη σεζόν 2017-2018 ο Βεζένκοφ θα φοράει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Οι άνθρωποι των Νετς, φυσικά, θα «τσεκάρουν» καθημερινά την πρόοδο και την εξέλιξη του 22χρονου παίκτη, αφού τον υπολογίζουν για το μέλλον. Στόχος τους είναι να τον αφήσουν ένα – δύο χρόνια στην Ευρώπη, προτού τον καλέσουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

To Top