ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το Τσάμπιονς Λιγκ ανακοίνωσε σύστημα διεξαγωγής και διπλασίασε το έπαθλο του νικητή!

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς της διοργάνωσης, το Τσάμπιονς Λιγκ ανακοίνωσε επίσημα τι θα ισχύει για την προσεχή αγωνιστική περίοδο εντός κι εκτός παρκέ.

32 ομάδες στην κανονική περίοδο

Το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει στην αρχική του μορφή, όπως είχε σχεδιαστεί, με 32 ομάδες στην κανονική περίοδο. Οι 24 από αυτές θα προκριθούν απευθείας στους ομίλους μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων τους, οι 8 από αυτές μέσω των προκριματικών αγώνων.

Ο Άρης έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των οχτώ, θα παίξουν αγώνες εντός και εκτός έδρας σε 14 αγωνιστικές και οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Οι 5οι και οι 6οι θα συνεχίσουν στο FIBA Europe Cup.

Μίνιμουμ 5 γηγενείς στην 12αδα

Νέοι κανονισμοί θα ισχύουν και για τους παίκτες που θα μπορούν να έχουν οι ομάδες, θέλοντας η FIBA να τονώσει το εθνικό στοιχείο σε κάθε ομάδα. Έτσι, κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώνει στην 12αδα της τουλάχιστον πέντε (5) γηγενείς παίκτες, ενώ αν δηλώνει 10αδα οι γηγενείς θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τέσσερις (4).

Στις 10 Οκτωβρίου το πρώτο τζάμπολ

Τρεις προκριματικοί γύροι θα υπάρξουν και από εκεί θα προκύψουν τα οχτώ εισιτήρια για τους ομίλους. Η κανονική περίοδος ξεκινάει στις 10 Οκτωβρίου 2017 και ολοκληρώνεται στις 7 Φεβρουαρίου 2018. Οι αγώνες θα διεξάγονται Τρίτες και Τετάρτες.

Θα υπάρξει διακοπή δύο εβδομάδων το Νοέμβριο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως και διακοπή ενός μήνα τον Φεβρουάριο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τους αγώνες κυπέλλου στις χώρες.

Το Φάιναλ Φορ θα πραγματοποιηθεί 4-6 Μαϊου 2018.

1.000.000 ευρώ στον νικητή

Το Τσάμπιονς Λιγκ αποφάσισε να διπλασιάσει το οικονομικό έπαθλο για τον νικητή της επόμενης διοργάνωσης και έτσι η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα κερδίσει 1.000.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, το Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσει να καλύπτει τα έξοδα των τηλεοπτικών παραγωγών, όπως επίσης και τα έξοδα για τους διαιτητές.

To Top