ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τσάμπιονς Λιγκ: Η στατιστική ανάλυση του Άρη στον α’ γύρο (photos)

Ο Άρης μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα στον πρώτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η πραγματικότητα έγραψε ρεκόρ 3-4 και μια 5η θέση που βέβαια τον διατηρεί “ζωντανό” στο κυνήγι της πρόκρισης. Το PRESSARIS σας παρουσιάζει την στατιστική εικόνα των κίτρινων στα πρώτα επτά παιχνίδια του Δ’ ομίλου.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα (πίσω από την Αβελίνο, με έναν πόντο περισσότερο στο σύνολο, 507-508) στον όμιλο, δεχόμενη κατά μέσο όρο 72,5 πόντους, αλλά την ίδια στιγμή έχει τη χειρότερη επίθεση με μόλις 66,5 πόντους σε κάθε αγώνα!

Οι κίτρινοι σουτάρουν με 74% από τις βολές, 46,6% στα δίποντα και 35,1% στα τρίποντα, μαζεύουν 33,6 ριμπάουντ, δίνουν σχεδόν 14 ασίστ, αλλά κάνουν τα ίδια λάθη (14).

Το αξιοσημείωτο είναι πως πρώτοι σκόρερ του Άρη και καλύτεροι βάσει του συστήματος αξιολόγησης στους επτά αγώνες είναι Έλληνες. Ο Αθηναίου έχει 10,3π. μέσο όρο και ακολουθούν ο Μιχάλης Τσαϊρέλης με 10,1π. και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 10,1π.!

Ο Βασιλόπουλος είναι και πρώτος ριμπάουντερ με 4,6 ανά αγώνα, ενώ καλύτερος πασέρ είναι ο Αθηναίου με 4,3 ασίστ μέσο όρο και δεύτερος ο Βασιλόπουλος με 2,3.

Αναλυτικά η στατιστική εικόνα του Άρη στον α’ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ:

To Top