ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Τσαρλς Σάκλεφορντ: Μια σπασμένη καρέκλα, ένας τίτλος!

Ο Τσαρλς Σάκλεφορντ “έσβησε” πρόωρα την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 50 χρόνων και ουκ ολίγες ιστορίες είδαν το φως της δημοσιότητας…

Διαβάστε μια από αυτές, όπως την κατέγραψε ο Βασίλης Σκουντής σε αθηναϊκό σάιτ:

“Ο Τσαρλς είχε αφήσει πολύ έντονα τα ίχνη του φορώντας τη σεζόν 1996-97 τη φανέλα του Αρη. Ο Λευτέρης Σούμποτιτς τον τσέκαρε την προηγούμενη χρονιά ως παίκτη της Ούλκερ και τον κουβάλησε στο Αλεξάνδρειο. “Μου άρεσε πολύ το στιλ του και είχα εντυπωσιασθεί από το πόσο κυριαρχικός ήταν στο παιχνίδι του” σχολίασε ο “Πίξι”, ο οποίος ανέβασε κιόλας στο Facebook τη φωτογραφία από μια προπόνηση του Αρη.

Όντως ο Σάκλφορντ σε πείσμα της αρθρίτιδας που τον ταλαιπωρούσε υπήρξε ο ορισμός της κυριαρχικότητας και τούτο το απέδειξε εντός, αλλά και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Πέρα από τις επικές εμφανίσεις του (με αποκορύφωμα τον αγώνα με την Μπεσίκτας), έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και στην ανατροπή του σκηνικού στα ενδότερα της ομάδας μετά την εντός έδρας ήττα (66-77) στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Κόρατς με την Τόφας Μπούρσα.

Την επόμενη μέρα ο Σούμποτιτς (όπως μου αποκάλυψε χθες) φώναξε τους παίκτες για να δουν μαζί το βίντεο του αγώνα και όταν η προβολή πλησίαζε προς το τέλος, τότε ποιος είδε τον Shack και δεν τρόμαξε. Σηκώθηκε ξαφνικά, έδωσε μια κλωτσιά στην καρέκλα όπου καθόταν, βάρεσε το χέρι του στον τοίχο και είπα μια κουβέντα που ήχησε ως η φωνή της συνείδησης ολόκληρης της ομάδας…

“Να πάμε να γαμ…με όλοι μας εάν τους αφήσουμε να μας πάρουν το Κύπελλο. Είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτούς και όποιος δεν πιστεύει ότι μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή να μείνει εδώ”!

Ο Τσαρλς δεν περίμενε να του απαντήσει ο Πίξι ή κάποιος από τους συμπαίκτες του. Θυμωμένος από αυτά που είχε δει στο βίντεο, άνοιξε την πόρτα και έφυγε από το Αλεξάνδρειο!

Η συνέχεια είναι γνωστή: μια εβδομάδα αργότερα, στις 3 Απριλίου του 1997, “τοις κείνου ρήμασι πειθόμενοι” (όπως ανέφερε και ο Σιμωνίδης ο Κείος στο επίγραμμα του τάφου των 300 της μάχης των Θερμοπυλών) οι Αρειανοί κατέπεσαν σαν κομάντο στην Προύσα, επικράτησαν με 88-70 και κατέκτησαν το τρόπαιο!

Χαλάλι η καρέκλα που έσπασε ο συχωρεμένος στο Αλεξάνδρειο… “

To Top