ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Υπάρχει ακόμα κίνητρο – και “βενζίνη” – στον μπασκετικό Άρη

Ο Άρης ολοκλήρωσε την ημιτελική σειρά με τρεις ήττες από τον Ολυμπιακό, αλλά με δύο εμφανίσεις που δείχνουν ότι στην ομάδα υπάρχει ακόμα κίνητρο και διάθεση για μια διάκριση.

Οι κίτρινοι ηττήθηκαν με 84-77 στο Παλέ και 79-65 χθες στο ΣΕΦ, όμως όπως τους ασκήθηκε κριτική για την άνευ όρων παράδοση στον πρώτο ημιτελικό, είναι σωστό να επισημανθούν πράγματα για τους δύο τελευταίους αγώνες.

Το σημαντικότερο όλων ήταν πως ο Άρης πάλεψε ως το τέλος απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που και ανώτερος είναι ποιοτικά και ποσοτικά και λιγότερα αγωνιστικά προβλήματα είχε.

Πάλεψε, καταφέρνοντας να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό, κυρίως γιατί είχε καλό μακρινό σουτ (8/22τρ. στο Παλέ, 10/25τρ. στο ΣΕΦ) και γιατί δεν έκανε λάθη. Οι παίκτες του Πρίφτη είχαν μόλις 10 λάθη και χθες και στον δεύτερο ημιτελικό στο Αλεξάνδρειο, κάτι που αποδεικνύει τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης απέναντι στην καλύτερη άμυνα της Ευρώπης φέτος.

Αν προσθέσει κανείς ότι ειδικά χθες ο Πρίφτης έδωσε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους Δημήτρη Φλιώνη και Βασίλη Χρηστίδη και αυτοί ανταποκρίθηκαν επαρκώς, μπορεί να διαπιστώσει ότι ο Άρης έστω και αργά έχει αποκτήσει την συνοχή που αναζητούσε όλη τη χρονιά.

To Top