ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Όταν ο Τζένκινς σύγκρινε το ευρωπαϊκό μπάσκετ με το ΝΒΑ και τους Σπερς…

Επτά χρόνια ευρωπαϊκής καριέρας μετράει ο Μάικλ Τζένκινς, από το 2009 όταν πρωτοήρθε στην Ευρώπη για την Μπούντουτσνοστ, μέχρι και φέτος στην Τουρκ Τέλεκομ. Γνωρίζει πλέον πολύ καλά το ευρωπαϊκό μπάσκετ, κάτι άλλωστε που είχε δηλώσει και δύο χρόνια πριν, σε συνέντευξή του πριν συμμετάσχει στο σάμερ λιγκ του Ορλάντο με τους Νετς.

Είχε ερωτηθεί το 2014 ο νέος γκαρντ του Άρη πόσο διαφορετικό είναι το μπάσκετ στην Ευρώπη και απάντησε πως “είναι πολύ διαφορετικό. Στην Ευρώπη είναι περισσότερο σαν το κολεγιακό μπάσκετ, μιλάμε για ομαδικό μπάσκετ. Όταν αναφερόμαστε στο ΝΒΑ, με εξαίρεση του Σπερς, το υπόλοιπο έχει να κάνει με σούπερσταρ παίκτες και ρολίστες. Υπάρχουν σαφώς και διαφορετικοί κανόνες, δυσκολεύτηκα στην Ιταλία με τα βήματα. Πολλοί Αμερικανοί είχαν το ίδιο πρόβλημα, αλλά στο τέλος της μέρας, πρέπει να προσαρμοστείς”.

Σε άλλη ερώτηση για το τι έχει αλλάξει ως παίκτης σε σχέση με τα κολεγιακά του χρόνια υποστήριξε πως “είμαι πλέον επαγγελματίας παίκτης. Δουλεύοντας το παιχνίδι μου συνεχώς, είναι κάτι που με έκανε έναν τελείως διαφορετικό παίκτη από ότι ήμουν στο Γούινθροπ. Είμαι ο ίδιος παίκτης αμυντικά, μπορώ να σκοράρω, αλλά πλέον έχω βελτιώσει τον χειρισμό της μπάλας και παίζω κάποιες φορές και ως πόιντ γκαρντ. Εκεί πιστεύω ότι σίγουρα έχει αναπτυχθεί το παιχνίδι μου, έγινα ένας κόμπο γκαρντ”.

To Top