ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπανιώρας: «Μεγαλείο Γκάλη με Μπόκα, ότι καλύτερο η επιστροφή Γιαννάκη, ο Λάσκαρης έχει πρόβλημα»

Ο Μιχάλης Μπανιώρας επί σειρά ετών παράγοντας του Άρη σε πολλά πόστα, μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης με αφορμή την επιστροφή της ομάδας μπάσκετ στην Προύσα, όπου ήταν παρών πριν από 20 χρόνια όταν κατακτούσαν οι κιτρινόμαυροι το Κόρατς.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Κατ’ αρχάς είναι πολύ συγκινητικό που ήρθε ο Παναγιώτης Γιαννάκης κοντά μας, είχαμε πάει τότε 15 άτομα της διοικήσεως για να τον πάρουμε από την Αθήνα, κάναμε πολλές κινήσεις για να τον πάρουμε, πήγαμε στου Σπανού το γραφείο, πήγαμε βρήκαμε τον Μελισσανίδη  ο οποίος ήταν με ένα αυτοκίνητο σχολής οδηγών, μας μάλωσε κιόλα γιατί ήθελε καλύτερους ποδοσφαιριστές, είχαμε πάει δύο ποδοσφαιριστές και τρείς μπασκετμπολίστες να του δώσουμε αντάλλαγμα  και 11 εκατομμύρια είχε σε μια τσάντα ο Ταρνατώρος. Αφού καταφέραμε και έκλεισε μου έδωσε εντολή ο Μιχαηλίδης να πάρω τον Γιαννάκη και να τον φέρω Θεσσαλονική.

Για το πώς ιδρύθηκε ο σύνδεσμος του Super 3 είπε:

Εγώ είμαι αυτός που ίδρυσα και έδωσα το όνομα «Super 3» στον σύνδεσμο. Ήμουν ο πρώτος πρόεδρος πρωτομελούς πρωτοδικείου, κάναμε εκλογές, βγήκαν αυτοί που βγήκαν. Ξεκινήσαμε με πολύ καλές προοπτικές γιατί μας είχε πει ο Μιχαηλίδης κάντε έναν σύνδεσμο καλό γιατί οι Παοκτσίδες θα μας κάψουν το γήπεδο καμιά μέρα.

Για το αν υπάρχει εκείνο το Renault ακόμα με το οποίο είχαν μεταφέρει τον Γιαννάκη είπε:

Όχι δεν υπάρχει δυστυχώς, άμα το είχα ακόμα θα το πήγαινα στο μουσείο. Κάναμε οκτώ ώρες ταξίδι τότε, ήμασταν τρία «θηρία» μέσα στο αμάξι δεν μπορούσε να κινηθεί εύκολα.

Για την επιστροφή του Γιαννάκη είπε:

Είναι ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει, μακάρι να είχε γίνει υπό άλλες συνθήκες , ο μεγαλομέτοχος είχε αυτήν την άτυχη στιγμή στην ζωή του και δεν μπορεί να ανταποκριθεί, το πιο τίμιο και σωστό θα ήταν να κάνει ένα βήμα πίσω να μην ζητήσει ούτε λεφτά ούτε τίποτα και να αφήσει τον Άρη σε άλλους. Το μπάσκετ του Άρη άμα βγει στην ζήτηση, δεν είναι  σαν τα άλλα αθλήματα, έχει μεγαλύτερη αξία και μπορεί πιο εύκολα να προσελκύσει κάποιον επενδυτή. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα η οποία γεμίζει το γήπεδο και δεδομένα βγαίνει 4η, που να έχει τέτοια αίγλη και να μπορεί να είναι στο προσκήνιο της επικαιρότητας παρ’ όλο που δεν πρωταγωνιστεί. Πρέπει να φύγει ο Λάσκαρης, ο στρατηγός σε τέτοιες περιπτώσεις θυσιάζεται πρώτος, δεν γίνεται να γυρνάει και να λέει έβαλα 5 εκατομμύρια, γιατί ο κόσμος πόσα έβαλε; 15 φορές έγινε sold out, αγόρασε τα διαρκείας, μάλιστα είναι τα πιο ακριβά διαρκείας στην Ελλάδα. Με τα έσοδα απλά της ομάδας γίνομαι και εγώ πρόεδρος. Έχει πρόβλημα το κατανοούμε και πρέπει να φύγει.

Για τον Γκάλη που θα δώσει το παρόν του στο Άρης-Μπόκα είπε:

Άμα μας ακούν οι διοργανωτές, πρέπει ο Γκάλης να μπει στο γήπεδο συνοδευόμενος από 500 παιδάκια από τις ακαδημίες ντυμένα στα χρώματα του Άρη και να τον πάνε στο κέντρο του γηπέδου όπου εκεί θα γίνει μια απονομή ενός επάθλου προς τον καλύτερο έλληνα αθλητή όλων των εποχών. Είναι μια εικόνα που θα γυρίσει όλο τον κόσμο και πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη.

Για την ιστορική μέρα που ο Άρης κατέκτησε την Προύσα είπε:

Εγώ είχα πάει στην Προύσα με τον Ηλία Πόππη. Επίσης ήταν ο Ντίμης Παπαϊωάννου, ο Αλέκος Κωνσταντινίδης, ο Σάκης Αδαμόπουλος. Ήμασταν σίγουροι ότι θα κερδίζαμε. Είχα την ελληνική σημαία και την έδωσα στον Σούμποτιτς. Ήταν μια τεράστια επιτυχία του Άρη.

To Top