Μπερδεύτηκαν οι ρόλοι, αυτό είναι το πρόβλημα! Ξεμπλέξτε τους όσο είναι καιρός…

Έχει δίκιο ο Δημήτρης Πρίφτης σε όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου για τις δύο βασικές αιτίες της ήττας. Η αστοχία στην επίθεση και η μη ενέργεια στην άμυνα.  Γι’ αυτό έχασε ο Άρης. Εκεί είναι, όμως, το θέμα ή μήπως είναι στο γιατί είχε αστοχία στην επίθεση και ήταν οι παίκτες ένα κλικ πίσω στην άμυνα;

Αυτό που διαπίστωσαν μάτια που είδαν τον χθεσινό αγώνα του Άρη και έχουν δει και τους υπόλοιπους αγώνες του φέτος είναι ότι οι παίκτες ήταν μπερδεμένοι, σα να έχασαν τον ρόλο τους. Και σε αυτό έχει ευθύνη φυσικά ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του, σε αγωνιστικό επίπεδο. Γιατί όλα ξεκινούν ένα κλικ πιο πάνω, από τη διοίκηση. Πολύ καλά έκανε και βρήκε τον τρόπο να κρατήσει τον Στέφεν Αντεγκμπόγιε, γιατί τον ζήτησε ο Πρίφτης και γιατί ο παίκτης ξεκάθαρα έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει.

Το σήριαλ “μένει – φεύγει” του Αντεγκμπόγιε που κράτησε σχεδόν δύο βδομάδες – από τη μέρα που ο Πρίφτης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Κηφισιά ότι τον θέλει και θα γίνει επαφή τις επόμενες μέρες μέχρι και την περασμένη Πέμπτη όταν και υπέγραψε τελικά ο παίκτης – επηρέασε την ομάδα, όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχθεί αυτό η διοίκηση ή ο προπονητής.

Σύρθηκε ένα πολύ δευτερεύον θέμα για την ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης για όλους, όχι μόνο για τα ΜΜΕ. Παρακολουθώντας το “μένει – φεύγει ο Αντεγκμπόγιε”, για τους παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση με τον Βρετανό μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι μπήκε η αμφιβολία μέσα τους. Φάνηκε ξεκάθαρα αυτό χθες στον Τόρεϊ Τόμας, ακόμα και στον Σπύρο Μούρτο που έπαιξε λίγο. Έπαιζαν χωρίς ρόλο, είτε γιατί άλλαξε ο ρόλος τους και δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα, είτε γιατί πιστεύουν οι ίδιοι ότι άλλαξε ο ρόλος με την αμφιβολία που προκάλεσε η οριστική παραμονή του Αντεγκμπόγιε.

Επίδραση το σήριαλ αυτό είχε και στον ίδιο τον παίκτη. Είτε γιατί μπορεί να ένιωσε ότι “εγώ είμαι και κανείς άλλος”, που το εμφάνισε σε συγκεκριμένες στιγμές του αγώνα χθες, είτε γιατί εκτιμώντας πως ο Άρης του προσέφερε συμβόλαιο ως το τέλος της χρονιάς, θέλει να αποδείξει ότι το άξιζε και κάνει πράγματα υπέρ του δέοντος, όπως έκανε σε αρκετές περιπτώσεις χθες.

Αν παρατηρήσει χθες κάποιος τον Τόμας, τον Αντεγκμπόγιε και τον Πάσαλιτς, θα διαπιστώσει ότι ο καθένας προσπαθούσε να γυρίσει μόνος του τον αγώνα και είχαν επιδοθεί οι τρεις τους σε έναν άτυπο διαγωνισμό.

Αυτό δεν είναι υγεία. Αυτό είναι το (νέο) πρόβλημα του Άρη, το οποίο ξεκίνησε από έναν λάθος χειρισμό της διοίκησης, στην ειλικρινή προσπάθειά της να κρατήσει έναν παίκτη και συνεχίστηκε από την λανθασμένη διαχείριση του ρόστερ από την τεχνική ηγεσία. Συνέπεια όλων αυτών ήταν η αστοχία στην επίθεση (γιατί τα περισσότερα σουτ ήταν εκτός λογικής) και η μη ενέργεια στην άμυνα.

ΥΓ: Την περσινή χρονιά υποτίθεται ότι είχε ξεκινήσει ένα πλάνο τριετίας με τον Βαγγέλη Αγγέλου και νέους παίκτες. Ο Αγγέλου έφυγε και η διοίκηση τόνισε ότι το πλάνο δεν αλλάζει, μόνο τα πρόσωπα. Ο Πουλιανίτης δεν παίζει. Ο Μήτογλου παίζει, αλλά στο Γουέικ Φόρεστ, ο Μποχωρίδης πουλήθηκε, ο Λαρεντζάκης δόθηκε δανεικός, ο Βεζένκοφ έμεινε γιατί θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν θα τον έβρισκε σε πιο ποιοτική ομάδα και (κατά 99%) θα φύγει το καλοκαίρι. Δεν γίνεται κριτική στις αποφάσεις της διοίκησης, άλλωστε η διοίκηση κρίνεται από τον κόσμο. Απλά οι αποφάσεις της έρχονται κόντρα στις εξαγγελίες της…

To Top